Denne nettsiden skal gi informasjon om diagnose, behandling, helsetjenester, kurs, fagpersonregister og andre tilbud til pasienter med Multippel Sklerose (MS), dystoni og medfødte arvelige nevromuskulære tilstander (NMD). Nettsiden retter seg til både pasienter og fagpersoner, og har som mål å samle all nyttig informasjon om og for disse kroniske nevrologiske sykdommene
Målgruppen for dette prosjektet er pasienter med MS, dystoni og NMD og fagpersonene som følger disse pasientene. For å heve kompetansen og bedre samhandlingen mellom helsetjenestene skal vi arrangere tverrfaglige kurs for kommune- og spesialisthelsetjenesten, etablere et Nevro-nettverk og opprette et fagpersonregister. Fagpersonene vil få innføring i hvordan best benytte digitale samhandlingsverktøy for kommunikasjon og samhandlingsmøter.
Kurs og nettverk
Fagpersonene som følger pasientene i kommune- og spesialisthelsetjenesten blir invitert til tverrfaglige kurs. Disse kursene vil bidra til å danne et Nevro-nettverk som videre vil bedre samhandling. Deltakerne får også mulighet til å registrere seg i et fagpersonregister på disse kursene. Se under helsepersonell for kursoversikt.
Fagpersonregister
Fagpersonregisteret skal gi en oversikt over hvor helsetjenester og kompetanse finnes i bydel Østensjø, bydel Sagene og Nevrologisk avdeling. Dette fagpersonregisteret vil være til hjelp både for pasienter, pårørende og fagpersoner, og gjøre det enklere å finne frem til kompetanse og rett tjeneste. Fagpersonregisteret er tilgjengelig på denne siden og oppdateres fortløpende.
Digitale samhandlingsverktøy
For å bedre samhandlingen er det viktig med tett kommunikasjon mellom tjenestene. For direkte kommunikasjon skal fagpersonene i dette prosjektet benytte seg av elektronisk meldingsutveksling. Dette er et kjent kommunikasjonsverktøy for mange og en trygg og sikker form for digital direktekommunikasjon via Norsk Helsenett i journalsystemene våre. For de som ikke kjenner til dette verktøyet har vi utarbeidet en veileder. For denne veilederen, se under helsepersonell.
Ved behov kan fagpersonene ha digitale samhandlingsmøter mellom og på tvers av tjenestene. Vi benytter trygge og sikre digitale plattformer som Whereby og Norsk Helsenett. Ved behov er det også mulighet for at pasienten kan delta på disse digitale samhandlingsmøtene. Prosjektet vil informere deltagere om hvordan best bruke disse digitale tjenestene
Datainnsamling
For å kunne vurdere om disse tiltakene hever kompetansen og bedrer samhandlingen skal både pasienter og fagpersoner som er inkludert i prosjektet besvare spørreskjemaer som blant annet kartlegger opplevelsen av samhandlingen mellom tjenestene. Spørreskjemaene skal besvares to ganger i løpet av et år (desember 2022 – desember 2023).
Dette prosjektet har fått innvilget midler fra Stiftelsen Dam og samhandlingsmidler fra Oslo Kommune.
For pasienter
For helsepersonell
Sist oppdatert 08.09.2023