En gruppe mennesker som poserer for et bilde

Ungdom på sykehus

Her kan du få noen råd og tips om hva som skjer før, under og etter sykehusoppholdet.

Barnesidene finner du her

Før behandling

Før du kommer til sykehuset kan det være lurt å forberede seg litt. ​På disse sidene kan du få nyttige tips og informasjon om sykehuset, både i bilder og i tekst.
Les mer
En kvinne som holder en baby

Under behandling

Hvordan er det å være ung på sykehus? Les om fritidstilbud, vanlige følelser, besøk og andre praktiske ting. Se video hvor Sandra og Ferdinand forteller om det beste og det verste med å være på sykehus.
Les mer
En person og et barn i en sykehusseng;

Etter behandling

Når du skrives ut fra sykehuset kan det hende du må følges opp av fastlegen din eller annet sykehus. Kanskje må du også tilbake til oss. Det å være ung og ha en kronisk sykdom kan være vanskelig. Hvordan takle det og hvor kan du få hjelp?
Les mer
En kvinne som viser en kvinne noe på papiret

Ungdomsrådet

Ungdomsrådet setter ord på hvordan det er å være ung pasient. Vi er til for ungdom og unge voksne som er i kontakt med sykehuset, og vi gir råd til sykehuset om denne pasientgruppen. Vi hører gjerne fra deg!
Les mer
En gruppe mennesker som poserer for et bilde

Aktuelt

 • Et par kvinner smiler
  Kan infantile spasmer være symptom på tuberøs sklerose?

  For 21 år siden fikk Gina en liten datter. Sønnen på tre og et halvt år var blitt storebror og den første tiden var veldig koselig. Malin var akkurat slik som alle andre babyer, men da hun var rundt seks uker la de merke til litt rare vridninger i hodet og små ristninger ut i armen. Tuberøs sklerose er en genetisk multisystem sykdom som fører til vekst av godartede svulster i mange organer på ulikt tidspunkt i livet.

 • En gruppe mennesker som sitter rundt et bord
  Vurdering av rett og frist i TSB

  Lær mer om temaet

 • En bygning med parkeringsplass
  Informasjon for pasienter ved reiser fra Glåmdalsregionen

  Fra 1. mars 2024 blir det endringer i praksis for reiser på medisinsk grunnlag for pasienter som reiser fra kommunene Grue, Eidskog, Nord-Odal, Sør-Odal og Kongsvinger. Bakgrunnen er at OUS ikke kom til enighet med leverandør om nye avtaler i de berørte områdene.

Sist oppdatert 03.01.2022