Etter behandling

Når du skrives ut fra sykehuset kan det hende du må følges opp av fastlegen din eller annet sykehus. Kanskje må du også tilbake til oss. Det å være ung og ha en kronisk sykdom kan være vanskelig. Hvordan takle det og hvor kan du få hjelp?

Fra barn til voksen

- Fint å bli voksen! Men litt skummelt også. Det er visst på tide at jeg setter meg litt mer inn i sykdommen min, medisinene og alt rundt det, fortalte Emma (17 år). Les mer om overgangen fra barn til voksen i sykehusverden, og se videoer av Sandra som forteller om sine erfaringer.
Les mer
En kvinne som viser en kvinne noe på papiret

Utskriving fra sykehuset

Før du reiser fra sykehuset vil du få en utskrivingssamtale med legen. I denne samtalen vil du blant annet få informasjon om hva du bør passe på når du kommer hjem, om du skal ta medisiner og hvordan du skal følges opp videre. Et godt tips er å skrive ned de spørsmålene du måtte ha før samtalen.
Les mer
En person og et barn som sitter på en sofa med kosedyr

Å leve med sykdom

Hvordan er det å leve med en sykdom når man er ungdom? Det finnes det selvsagt ingen fasit på, men kanskje kan du finne svar på noe av det du lurer på her.
En gutt som sitter ved et skrivebord

Meg også - app for barn som pårørende

Nettbrett-appen "Meg også" er for deg som opplever sykdom i familie eller vennekrets. Tusenvis av barn og unge har vært i liknende situasjon, og mange synes det er vanskelig. Derfor har vi i sykehuset laget en app som vi håper kan være til hjelp for deg i en vanskelig situasjon. Appen er utviklet i samarbeid med barn og ungdom som selv har vært pårørende. Meg også er gratis og tilgjengelig for alle typer nettbrett.
Les mer om barn som pårørende
Grafisk brukergrensesnitt
Sist oppdatert 19.01.2022