Sykehusklovn med sykehusmaskoten Rasmus

Barn på sykehus

Hvordan er det egentlig å være på et sykehus? Hva du burde gjøre før du kommer, og hva du kan vente deg under oppholdet og etter at du er ferdig. Alt dette kan du lese mer om her!

Ungdomssider finner du her

Før behandling

Hva er lurt å pakke med seg før man skal til sykehuset? Hvilke rettigheter har man som barn på sykehus? Og hva betyr egentlig alle de rare ordene som sykepleiere og leger bruker? Det kan du finne ut her!
Les mer
Tøymusen Rasmus sammen med ansatt i sikkerhetsseksjonen

Under behandling

På sykehuset går mange kledd i hvitt tøy. De undersøker deg og gir deg medisiner. Alt sammen for at du skal få det bedre! Klikk deg inn for å se alt Rasmus har gjort i løpet av sitt sykehusopphold. Du kan se hvem som jobber her, hvordan en vanlig dag er, i tillegg til å lese og se bilder av lekerommene våre og Sykehusskolen.
Les mer
Gutt og jente sitter i sofa sammen med sykepleier i hvit uniform

Etter behandling

Når du er ferdig med undersøkelser og behandling kan du reise hjem – men det kan hende du må tilbake hit igjen, eller at du må til et annet sykehus. Alt det er det legen som bestemmer. Her kan du lese om hva som skjer når du skrives ut.
Les mer
Tøymusen Rasmus sitter sammen med en gutt og en jente

 

Meg også - app for barn som pårørende

​Appen «Meg også» er for deg som opplever sykdom i familie eller vennekrets. Tusenvis av barn og ungdom har vært i liknende situasjon, og mange synes det er vanskelig. Derfor har vi i sykehuset laget en app som vi håper kan være til hjelp for deg i en vanskelig situasjon. Appen er utviklet i samarbeid med barn og ungdom som selv har vært pårørende. Meg også er gratis og tilgjengelig på alle typer nettbrett og mobiler.
Les mer om barn som pårørende
Illustrasjon av nettbrett med Meg også-appen

Aktuelt

 • Barn med atopisk eksem som holder hender
  Atopisk eksem

  Atopisk eksem er en kronisk hudsykdom med symptomer som tørr hud og utslett som klør.

 • En pose peanøtter
  Allergifrykt

  Håkon har levd med frykt for peanøtter hele livet, men nå har ny kunnskap endret livet hans.

 • Diagram
  Studier på nye psykoaktive stoffer (NPS)

  De siste 10 årene har det vært en kraftig økning i antall nye psykoaktive stoffer (NPS) på rusmiddelmarkedet. NPS er stoffer som ligner på tradisjonelle rusmidler eller legemidler med ruspotensiale, men som ikke er regulert av internasjonal narkotikalovgivning.

Sist oppdatert 08.04.2020