En gruppe mennesker som poserer for et bilde

Ekspertsykehuset

Kontakt oss

Blogginnlegg 2023

  • Bakgrunn mønster
    7. desember 2023
    Den hormonelle hjernen

    Hvordan skal du kunne forstå det som skjer? Om livstrøttheten og hjernetåken skyldes PMS, klimakteriet, partneren, sjefen eller barna? Eller det at du har levd et helt halvt liv, men fortsatt ikke fått trukket pusten fordi det alltid er noe som ikke er gjort eller noen som trenger deg? Og hva skal du gjøre? Bytte liv? Bytte partner? Klippe lugg? Skaffe pessar og bittskinne og prøve å ikke forbytte de når du er for trøtt?

  • En gruppe mennesker i et rom
    4. desember 2023
    Ti år med OUS i Malawi

    Dette er to sykepleieres perspektiv fra arbeidshverdagen i Blantyre, et av Oslo universitetssykehus (OUS) sine prosjekter innen global helse, i samarbeid med NOREC. Prosjektet har gitt, og fortsetter å gi, resultater som kommer pasientene til gode. I den globaliserte verden vi lever, med stadig økte forskjeller, har vi et ansvar å dele av kunnskapen vi sitter på i OUS.

  • Christine Wisløff
    23. november 2023
    Etterlyser mer helsekompetanse om anabole steroider

    Christine Wisløff, leder av Steroideprosjektet, merker en betydelig økning i unge som henvender seg til Steroideprosjektets informasjonstelefon om bivirkninger og uønskede konsekvenser ved bruk av anabole steroider. Spesielt etter pandemien har de fått en økning i henvendelser.

Blogginnlegg 2022

  • En mengde forskjellige fargerike råvarer i og rundt en piknikkurv
    Kostholdsråd som monner

    I en studie som nylig ble publisert i British Medical Journal fant forskere en sammenheng mellom høyt inntak av ultraprosessert mat, kortere levetid og høyere dødelighet av hjerte- og karsykdom. Hvordan skal jeg forholde meg til dette i kos...

  • En person som holder et lys
    En game-changer i europeisk kreftbehandling

    I prosjektet MyPath ønsker vi å utvikle digitale løsninger der pasienten blir mer involvert i planlegging og gjennomføring av egen behandling og som forenkler kommunikasjon mellom helsepersonell og pasient. – Får vi til dette blir det en ga...

  • Bilde tatt fra synsvinkel til en person som leser av en blodtrykksmåler som er koblet til armen.
    Hva kan du gjøre for blodtrykket ditt?

    Høyt blodtrykk er vanlig i befolkningen, vi har effektiv behandling og det er mye du kan gjøre selv. Et normalt blodtrykk er godt for hjernehelsen din, og blodtrykksbehandling er vist effektivt for å forebygge hjerte-karsykdom, demens og tidlig død.

Blogginnlegg 2021

  • En by med en elv som renner gjennom den
    – Det ordner fastlegen - god samhandling med kommunehelsetjenesten

    Når sykehusspesialisten ikke gjør ferdig jobben sin, skaper det merarbeid for fastlegen og ekstra utgifter og tidsbruk for pasienten. I 2016 tok praksiskonsulentene på OUS et initiativ for å rydde i hvem som skulle gjøre hva i samarbeidet m...

  • Illustrasjon fra Shutterstock
    Ung og lovende – og samtidig med et sansetap

    Det er krevende å være ungdom og skulle utvikle en trygg voksen identitet. I den kanskje mest utfordrende overgangen i livet banker tvilen på og ønsket om å være vellykket blir sterkere. Hvordan er det da å være «ung og lovende» med syns- e...

  • Bilde av hender - Raynauds fenomen
    Pass på fingrene når kulda setter inn!

    Noen er mer følsom for temperaturforandringer og får smertefulle hvite fingre i kulda. Dersom du opplever uvanlig følsomhet for temperaturfall og fingrene dine blir hvite, blå og eventuelt røde, er det forenlig med «Likfingre» eller Raynaud...

Blogginnlegg fra 2020

  • Bilde av tente lys for å hedre hver organdonor på OUS’s årlige minnemarkering for etterlatte til organdonorer. Foto: OUS.
    Slik tar vi vare på pårørende ved organdonasjon

    Hvert år blir mellom 40-50 pasienter som dør ved Oslo universitetssykehus organdonor. Hvordan kan vi ivareta pårørende og etterlatte på best mulig måte?

  • En gruppe mennesker som poserer for et bilde foran et tårn
    Vi er OUS!

    Vi er over 6000 sykepleiere og er med dette den største yrkesgruppen i Oslo universitetssykehus. Vi er rundt deg i alle livets faser; før du ble født, da du ble født og kanskje hadde din første barnesykdom eller kanskje ditt første brudd.

  • Å leve med en traumatisk hjerneskade og vedvarende plager - hvordan kan vi hjelpe?

    Et pågående forskningsprosjekt har som mål å undersøke effekten av hjemmebasert rehabilitering i senfase etter traumatisk hjerneskade.  

Følg Ekspertsykehuset på Facebook

Ekspertsykehuset er mer enn en blogg. Du kan også følge oss på Facebook. Her finner du alle blogginnleggene, små filmer og intervjuer. Facebooksiden administreres av kommunikasjonsavdelingen ved sykehuset.
Følg oss på Facebook
Nettbrett med facebook

Bloggen Ekspertsykehuset

På sykehuset har vi ekspertise innen de fleste fagområder. På bloggen Ekspertsykehuset ønsker vi å vise hvordan vi jobber for å bedre pasientbehandlingen. Her forteller våre innovatører, fagpersoner og forskere hva de brenner for. Bli med og møt våre eksperter!
Les blogginnlegg publisert før høsten 2020 her
To unge kvinnelige forskere ser på reagensrør
Sist oppdatert 11.05.2023