Aortastenose, effekt av behandling
Målet med studien er å identifisere faktorer som er assosiert med manglende bedring etter TAVI, samt kartlegge risikofaktorer for komplikasjoner under/etter prosedyren. Vi skal besvare spørsmålene ved å gå gjennom pasientjournaler fra pasienter som har blitt utredet hos oss i etterkant av behandling. Studien innebærer ingen rekruttering av pasienter.
Om studien
Aortastenose (AS) er den vanligste klaffesykdommen i utviklede land og prevalensen er økende. Alvorlig aortastenose har dårlig prognose den ikke behandles. Den eneste effektive behandlingen er klaffeutskiftning. Klaffeutskiftning via kateter (TAVI) er indisert for pasienter som avslås fra tradisjonell hjertekirurgi. Imidlertid har flere studier vist at omtrent 1/3 opplever lite effekt av inngrepet. Å utvikle verktøy som hjelper oss å bedre velge ut pasienter til behandling og samtidig identifisere pasienter som ikke vil ha nytte av behandlingen er en sentral utfordring.
Informasjon om deltakelse
Studien er aktiv. Det er ingen bestemte datoer for rekruttering.
Hvem kan delta?
Pasienter med aortastenose som innlegges eller undersøkes poliklinisk ved Kardiologisk avdeling, Oslo universitetssykehus Rikshospitalet.
Hva innebærer studien?
Rikshospitalet er landets største senter og utfører omtrent 40% av alle TAVI-prosedyrer i landet, omtrent 500 inngrep årlig.
Vår målsetning er å identifisere faktorer som er assosiert med manglende bedring etter TAVI, samt kartlegge risikofaktorer for komplikasjoner under/etter prosedyren. Vi skal besvare spørsmålene ved å retrospektivt gjennomgå pasientjournaler fra pasienter som har blitt utredet hos oss. Studien er rent observasjonell og innebærer ingen rekruttering av pasienter.
Relevant for
Kontaktinformasjon
Studien drives fra Oslo universitetssykehus og ledes av prosjektleder Kaspar Broch, ved avdeling for kardiologi, Rikshospitalet.