Illustrasjon av digitale verktøy hos helsenorge

- din helse på nett

Digitale tjenester på Helsenorge

Logg inn på helsenorge.no

Den nasjonale helseportalen helsenorge.no tilbyr digitale tjenester som gjør kontakten med sykehuset enklere. God informasjon om og innsikt i egen helse er viktig for at du kan delta mer i valg rundt behandling og oppfølging av din egen sykdom og helse.

Hvordan registrerer du deg som bruker på helsenorge.no?

På helsenorge.no kan du bruke BankID, BankID på mobil, Buypass ID eller Commfides e-ID for å logge inn til tjenestene. Mer informasjon om dette samt om personvern og sikkerhet, finner du på Helsenorge sine sider.

Oslo universitetssykehus tilbyr digitale tjenester på helsenorge.no, og flere tjenester vil komme i tiden fremover. Under her kan du lese om hva vi tilbyr.

Om helsenorge.no

​Helsenorge.no er det offisielle nettstedet for din helse i Norge. Innholdet blir levert av ulike aktører i helsesektoren, og det er Direktoratet for e-helse som har ansvar for drift og utvikling av nettstedet. Helsenorge.no er delt i to hoveddeler:

 • informasjonssider, der du finner kvalitetssikret helseinformasjon om en rekke temaer
 • selvbetjeningsløsninger, der du har tilgang til ulike helserelaterte nett-tjenester

Slik bruker du helsenorge.no

Enkel brukerveiledning (PDF)

Digitale innbyggertjenester

 • Foto av sykepleier og barn
  Utvidet innsyn i barns helseopplysninger på nett

  Nå får du som har foreldreansvar tilgang til egne barns helseopplysninger via helsenorge.no. Dette gjelder barn opp til 12 år. Målet er å gjøre det enklere for deg å følge opp barnas kontakt med sykehuset.

 • En kvinne som sitter på en sofa ved hjelp av en bærbar datamaskin
  Se status for henvisningen din

  Nå kan du som er pasient ved Oslo universitetssykehus se status på henvisninger til sykehuset. Målet er å gjøre det enklere for deg å ha oversikt over prosessen fra henvisning er sendt til sykehuset har vurdert den. 

 • Digital dialog om timeendring

  Hvis du får innkallingsbrev fra sykehuset på helsenorge.no, kan du nå sende beskjed direkte til avdelingen hvis du trenger et nytt tidspunkt for timen eller ønsker å avbestille timen din.

Sist oppdatert 05.09.2022