E-læringskurs for fagpersoner

Senteret har utviklet flere e-læringskurs som forteller kort om diagnosen og hvilke tiltak som kan gjøres for å ivareta personer med en sjelden diagnose og trygge de ansatte.

EI jente med fletter og skolesekk leier pappa på vei til skolen.

Foto: Shutterstock

Hvert år begynner barn med en sjelden diagnose på skolen. Ved å benytte ett av våre e-læringskurs kan du som jobber på skole eller SFO/AKS få svar på hvordan du best kan ivareta eleven.

Under finner du lenke til senterets e-læringskurs som er lagret på læringsportalen Sjelden.no. I portalen finner du læringsressurser for flere andre sjeldne diagnoser som den nasjonale kompetansetjenesten for sjeldne diagnoser (NKSD) har ansvar for.​

E-læringskursene kan du gjennomføre hvor som helst og når som helst fra PC/Mac, mobil, iPad eller lignende. 

Kurs for fagpersoner innen skole

Når et barn med en sjelden diagnose begynner på skolen, innebærer dette nye utfordringer for både barnet, foreldrene og skolens ansatte. Senteret har utviklet flere e-læringskurs som forteller kort om diagnosen og hvilke tiltak skolen kan gjøre for å ivareta barnet og trygge de ansatte.

Det tar 30–60 minutter å gjennomføre ett kurs.

Kurs for fagpersoner innen helse

For ansatte i sykehjem, omsorgsboliger og hjemmetjenesten, og andre som treffer pasienter med diagnosen i sitt arbeid.

Gjennomføres to ganger i året; januar og september.

Kurset er godkjent av Norsk sykepleierforbund, Fagforbundet, Norsk Fysioterapiforbund og Norsk Ergoterapeutforbund. Den norske lægeforening har godkjent kurset som etterutdanning i allmennmedisin, nevrologi og psykiatri.

Les mer om kurset her​

 

 

Til SSDs forside


 

Sjeldenpodden

​Når du hører hovslag er det vanligvis fra en hest. Men, en sjelden gang kan det være en sebra. Gjennom personlige historier og dagsaktuell forskning vil Sjeldenpodden gi deg kunnskap om hvordan man oppdager, behandler og lever med sjeldne diagnoser. Sebraen, med sine makeløse striper, blir internasjonalt brukt som symbol på sjeldne diagnoser og for å markere den årlige sjeldendagen.
Hør Sjeldenpodden på Anchor fm
En hest med enhjørningshode
Sist oppdatert 08.09.2023