Angstmestringskurs ved Gruppepoliklinikken - Søndre Oslo DPS
På angstmestringskurset lærer du å mestre angsten slik at den ikke lenger har herredømme over livet ditt.
Introduksjon
Henvisning og vurdering
For å delta må du være henvist til poliklinikken av fastlegen, ha rett til helsehjelp i spesialisthelsetjenesten, og være utredet for psykiske plager av lege eller psykolog.
Før deltakelse på kurset, blir du innkalt til forsamtale med gruppelederne. Dette for å avgjøre om deltakelse er hensiktsmessig.
Forhold som kan hemme/hindre deltakelse eller utbytte
Bruk av beroligende medisiner
Rusmisbruk
Selvmordsfare
Alvorlig psykisk lidelse som psykose, bipolar lidelse, dyp depresjon
Funksjoner som er viktige for deltakelse eller utbytte
Motivasjon
Konsentrasjonsevne
Noe kontroll over følelsene
Under
Hver enkelt deltaker i gruppen konkretiserer individuelle mål. Med utgangspunkt i dine mål vil gruppelederne hjelpe deg med å utforme eksponeringsoppgaver. Eksponering handler om at du aktivt oppsøker det du er redd for. Mesteparten av eksponeringen blir utført som hjemmeoppgaver. Vilje til å trene på å utsette deg for angstfylte situasjoner du vanligvis unngår er et inntakskriterium for kurset. Målet er å lære angsten å kjenne og oppleve at du kan mestre den uten å gjøre forsøk på å unngå eller regulere ned ubehaget.
Angsten påvirkes også av våre tanker og hvordan vi oppfatter situasjoner. Disse tankemønstrene kan endres og det arbeider vi aktivt med på angstmestringskurset.
Du vil få undervisning om angst og hvordan den enkelte kan oppnå økt mestring.
Etter
To oppfølgingsmøter med gruppen.
Vær oppmerksom
Man må ha respekt for og verne om de andre gruppemedlemmenes navn og identitet ovenfor andre. Det er moralsk taushetsplikt vedrørende forhold som blir tatt opp i gruppen.
Kontakt
OUS MortensrudGruppepoliklinikken - Søndre Oslo DPS
Etter 1. september 2019 vil alle pasienter som møter til behandling i psykisk helsevern og/eller tverrfaglig spesialisert rusbehandling bli inkludert i pakkeforløp.
Det er noen parkeringsplasser i tilknytning til bygget som er forbeholdt pasienter. Parkeringsplassene er ikke avgiftsbelagt, men parkeringsbevis for 2 timer må hentes i hovedekspedisjonen.
Tolketjenester ved Oslo universitetssykehus
Sykehuset ordner med kvalifisert tolk til pasienter som ikke snakker norsk. Tolketjenester er gratis for pasienter. Pårørende skal ikke tolke på sykehuset.
Sengepostene har trådløst nettverk. Du kan ta med egen PC og mobiltelefon.
Alle pasienter på sykehuset har krav på privatlivets fred. Vis hensyn ved å ikke ta bilder, film eller omtale andre i sosiale medier uten å spørre dem først.
Husk at det er helt i orden å si nei om du skulle bli spurt.
Vi ber om at pasientene i størst mulig utstrekning ikke tar med seg verdisaker ved planlagt innleggelse.
Mindre verdisaker som lommebok, kontanter, smykker og nøkler kan sykehuset oppbevare i en verdipose i et spesialsikret rom. Verdisakene leveres inn ved innleggelse og utleveres ved utskrivning.
Større ting må oppbevares på post eller overleveres pårørende.
Ta kontakt med posten du skal innlegges for mer informasjon.
Avbestille på helsenorge.no
Hvis du har fått innkallingsbrev fra sykehuset på helsenorge.no, kan du nå sende beskjed direkte til avdelingen hvis du trenger et nytt tidspunkt for timen eller ønsker å avbestille timen din. Foresatte (med foreldreansvar) til barn under 16 år kan gjøre dette på vegne av barna.
Du får denne muligheten når du åpner innkallingsbrevet i din innboks på helsenorge.no, der du har tilgang til en svarknapp. Du kan bruke svarknappen for å gi beskjed om at oppsatt tid ikke passer. Det betyr at du i stedet for å ringe til sykehuset kan gi beskjed digitalt hvis du trenger å endre tidspunkt eller ønsker å avbestille timen din.
Du må si i fra senest 24 timer før for å unngå å måtte betale gebyr for timen som ikke passet.
Medisinbruk mot smerter, angst og søvnplager hos barn og unge
I et samarbeidsprosjekt mellom FoU Nevroklinikken ved Oslo universitetssykehus og Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, skal vi kartlegge barn og unges bruk av legemidler mot angst, smerte og søvnplager.