Albuebrudd - øvelser

At du trener selv er viktig for at albuen din skal bli best mulig etter en skade, når du er gipset, eller etter en operasjon. Du avtaler med din fysioterapeut, eller stedet som behandlet deg, hvilke øvelser som passer for deg. Det avhenger også av typen skade eller behandling av albuen din.

Tre program med øvelser for albuen

Hvilke type øvelser du skal gjøre, avtaler du med en spesialist. Det er viktig å tilpasse øvelsene etter den skaden du har hatt, eller hvilken behandling av albue du har fått eller får. De fleste øvelsene kan du enkelt gjøre hjemme, og passer for folk i alle aldre. Øvelsene er gjengitt med tillatelse fra Exorlive.com © 2021.

Albueøvelsene er hentet fra Oslo universitetssykehus eHåndboks-prosedyre "Albuebrudd​ - fysioterapi etter brudd i albuen", fra januar 2020. Bilder og videoer er utviklet av Exorlive.com, og gjengitt med tillatelse © 2021.

Albuebrudd hos voksne

Albueleddet består av overarmsbeinet (humerus) og de to underarmsbeina spolebeinet (radius) og albubeinet (ulna). En eller flere av disse beina kan være brukket, og av og til skades også leddbånd. Dette behandlingsprogrammet viser de ulike mulighetene for behandlinger og kirurgi som er aktuelt ved albuebrudd hos voksne.
Les mer om albuebrudd hos voksne
Bilde av albueleddet, humerus, radius og ulna
Sist oppdatert 03.05.2023