Et hvitt kort med blå tekst

Bli sædgiver

Kontakt Sædbanken

I Norge er anonymiteten for sædgivere opphevet, og det er opprettet et register over givernes identitet. Det betyr at den som er født ved hjelp av din sæd ved fylte 18 år har rett til å få vite din identitet, dvs ditt navn og den adresse som er oppført i Folkeregisteret. Du kan med andre ord bli oppsøkt av inntil 8 personer etter at de er fylt 18 år. Du har imidlertid overhodet ingen rettigheter eller plikter overfor disse. Du kan ikke gis opplysninger om barnets eller dets foreldres identitet.

Bli Sædgiver

​Å være sædgiver innebærer å gi av din sæd til en sædbank. Sæden oppbevares frossen og vil bli brukt til å hjelpe ufrivillig barnløse. Den kan brukes til å hjelpe inntil 8 barn til verden. Den overskytende sæd vil deretter bli destruert. Du kan når som helst før befruktning trekke tilbake ditt samtykke om bruk av din sæd og sæden vil da bli destruert.
Les mer om å bli sædgiver
En mann iført hvit labfrakk

Trenger flere sædgivere

Som sæddonor kan du hjelpe barnløse om å få oppfylt sitt høyeste ønske. Gunnhild Bøyum ved andrologisk avdeling trenger flere sæddonorer som ønsker å hjelpe barnløse. - For mange oppleves ønsket om barn så viktig at det overskygger det meste. For at disse skal få oppfylt dette ønsket trengs det donorer, sier Gunnhild Bøyum, enhetsleder ved Androkronologisk laboratorium. Hun forteller at donorer må oppfylle flere krav, blant annet at de må være mellom 25 og 45 år, og fysisk og psykisk frisk.
Les om mer om sæddonasjon
En person som bruker briller
Sist oppdatert 07.12.2016