En person som måler en annen person fra fingertupp til fingertupp.

Seksjon for klinisk genetikk

Ved seksjonen utreder vi pasienter med arvelige sykdommer og gir genetisk veiledning til pasienter og deres slektninger. Ved genetisk veiledning får pasienter individuelle samtaler med informasjon, forklaring og risikovurdering med tanke på genetisk bestemte tilstander. Er det aktuelt med genetiske tester, vil prøver sendes til laboratoriet. Seksjonen driver også forskning og undervisning innen faget medisinsk genetikk. Virksomheten omfatter også veiledning av kvinner som ønsker eller vurderer prenatal diagnostikk.

Kontakt

Telefon

Sentralbord klinisk genetikk (for pasienter og helsepersonell)

23 07 55 80
 • Mandag 08:15 - 15:00
 • Tirsdag 08:15 - 15:00
 • Onsdag 08:15 - 15:00
 • Torsdag 08:15 - 15:00
 • Fredag 08:15 - 15:00
 • Lørdag STENGT
 • Søndag STENGT
Sentralbordet er ikke betjent mellom kl 11:00 og 11:30

Laboratoriets vakttelefon (For lege/rekvirent)

23016636
For spørsmål til genetiske analyser (indikasjoner, analyser, svartider osv.)

Sentralbord laboratoriet (for rekvirenter)

22119860
Faks: 22119899

Postadresse

Oslo universitetssykehus HF Rikshospitalet
Postboks 4950 Nydalen
0424 Oslo

eDialog

eDialog
Send elektronisk post til Oslo universitetssykehus på en sikker måte med eDialog. Denne tjenesten bør erstatte sending av e-post ved sending av sensitiv informasjon.

Endre eller avbestille time?

Helsenorge
Dersom du ønsker å avbestille eller endre en time kan du enkelt gjøre dette ved å sende en dialogmelding via Helsenorge. Vi gjør oppmerksom på at det er lang ventetid dersom du ønsker å bytte time.

Slik finner du fram

Oppmøtested

Forskningsveien 2B.
Inngang underetasjen, henvend deg i resepsjonen.

En glassbygning med et skilt

Forskningsveien 2B

Forskningsveien 2B

0373 Oslo

Praktisk informasjon

​Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) er en forskningstung klinikk, med flere internasjonalt anerkjente forskningsmiljø i tett samarbeid med Universitetet i Oslo. De 63 forskningsgruppene er fordelt på klinikkens 7 avdelinger, og har ansvaret for 6 av de regionale kjernefasilitetene for forskning. Her finner du oversikt over alle forskninggruppene i klinikken.

NYHETER FRA seksjonen

ARTIKLER FRA seksjonen

 • En mann med nisselue og hodetelefoner
  Desemberhilsen fra Martin Aker, senterleder på NevSom

  Martin Aker ser fremover og bakover på NevSoms oppgaver, og trekker frem noen av de mange små og store begivenheter som har hendt for NevSom i 2023.

 • Tekst, brev
  Om bedre samarbeid mellom BUP og VOP for personer med tidlig psykose

  TIPS Oslo ARENA er et forum der klinikere som jobber med personer med tidlig psykose fra alle de fire helseforetakene i Oslo samles: Akershus universitetssykehus, Oslo universitetssykehus, Lovisenberg diakonale sykehus og Diakonhjemmet sykehus.

 • Logo
  Mini-metodevurdering av søvnbehandling tilpasset personer med psykoselidelser

  Ved TIPS Sør-Øst har psykologspesialist og forsker Elizabeth Ann Barrett gjennomført en Mini-metode vurdering av kognitiv atferdsterapi for insomni tilpasset personer med psykoselidelser. Vurderingen ble tatt opp i Rådet for metodevurdering ved Oslo universitetssykehus (OUS) den 1. november, og rådet ga sin tilslutning til at metoden innføres i sykehuset. Vurderingen ligger på Folkehelseinstituttets nettsider og kan benyttes av andre helseforetak i Norge.