«Årets underviser» ble «Årets bioingeniør»

I vår ble Runa Marie Grimholt kåret til «årets underviser» av studentene på OsloMet. Et halvt år senere vinner hun også kåringen som «årets bioingeniør» i Norge.

Publisert 14.12.2022
Stolt Grimholt med diplom

Årets bioingeniør 2022: her med diplomet fra BFI. Foto: Vibeke Furly/NI​TO

​- Dette er kjempegøy! Jeg er vanligvis ikke så glad i oppmerksomhet, men det betyr mye at studentene setter pris på det jeg gjør. For jeg legger jo en god del arbeid i det. Jobben er veldig viktig for meg. Det sa Grimholt da hun tidligere i vinter ble intervjuet av Bioingeniøren.

Grimholt er ansatt ved Avdeling for medisinsk biokjemi ved Klinikk for laboratoriemedisin i tillegg til ved OsloMet. I forbindelse med nominasjonen til årets bioingeniør ble det vektlagt at Grimholt gjennom forskningen sin har bidratt til å sette Norge på verdenskartet. Hun har nemlig i doktorgradsarbeidet sitt, som handler om hemoglobinopatier, blant annet oppdaget tre nye hemoglobinvarianter; Hb Aalesund, Hb Oslo og Hb Ullevaal. Les hele saken om hennes forskningsarbeid på Bioingeniørens egen nettside.

- Det er flott å se at våre ansatte blir lagt merke til og anerkjent for sitt viktige arbeid. Runa fortjener all ros og vi i Avdeling for medisinsk biokjemi er veldig stolt av å ha en så dyktig kollega med på laget, sier avdelingsleder Olav Klingenberg.