Kardiologene vinner studentenes undervisningspris

Stipendiat August Stensrød Flø og professor Kristina Haugaa fikk like mange stemmer og deler vårens pris på modul 8. Her deler de erfaringer og tips fra sine forelesninger og smågrupper i kardiologi.

Publisert 12.06.2023
undervisningspris, Foto, Elin Doeland, UiO
Copyright (c) Elin Doeland, UiO
Engasjement i undervisningen gir god dynamikk og god læring

I begrunnelsen for prisen trekker studentene frem at både Stensrød Flø og Haugaa engasjerer og involverer dem i undervisningen. Engasjerte studenter er noe både Stensrød Flø og Haugaa opplever som viktig for å få til god undervisning. 

– God undervisning er helt avhengig av engasjerte studenter, så sånn sett deler jeg prisen med dem, sier Stensrød Flø. 

Han forteller at han engasjerer studentene gjennom å møte og utfordre den enkelte student på det nivået de er på, og å knytte undervisningen til både eksamen og klinisk praksis som lege. Haugaa opplever også at studentene er engasjerte i forelesningene hennes.

– Studentene engasjerer seg i faget. Til tross for at forelesningene er sent om ettermiddagen er studentene veldig engasjerte og flinke. Forelesningene gir best dynamikk og best «feeling» da, sier hun. 

Haugaa forteller at hun ble fascinert av hjertet allerede i studietiden. Hun har spesialisert seg i genetisk kardiologi som handler om behandling av arvelige hjertesykdommer. 

– Pasientene jeg jobber med er stort sett helt friske og upåfallende frem til de plutselig får hjertestans, for eksempel på fotballbanen. Mange er unge. Så det er veldig mye å vinne der, for det er jo ekstremt tragisk når dette skjer. Så jeg opplever å ha en veldig meningsfull jobb, legger hun til. 

Les hele saken: Kardiologene vinner studentenes undervisningspris - Det medisinske fakultet (uio.no)