Flyfoto av Ullevål sykehus

Nevrointensiv Ullevål

Nevrointensiv er en del av Akuttklinikken i OUS. Seksjonen har ansvar for nevrokirurgiske intensivpasienter, primært alvorlig traumatisk hode-, nakke- og ryggmargsskade. I vårt tverrfaglige team jobber nærmere 70 sykepleiere og intensivsykepleiere sammen med anestesi- og intensivleger, kirurger, fysikalskmedisinere, fysioterapeuter, sosionomer, ergoterapeuter, helsefagarbeidere og kliniske farmasøyter. Seksjonen ledes av Karoline Rugset Solberg

Nevrointensiv Ullevål er en kirurgisk intensivseksjon og er tilknyttet landets største traumesenter. Det betyr at vi behandler mennesker som har vært utsatt for skader og ulykker, eller gjennomgått annen type kirurgi i hjerne eller ryggmarg. Deler av vår virksomhet innebærer tidligrehabilitering av pasienter med alvorlig traumatisk hodeskade.

Vi er nærmere 70 sykepleiere og intensivsykepleiere som jobber ved Nevrointensiv. 

I tillegg har vi et tverrfaglig miljø som består av både anestesi- og intensivleger, kirurger, fysikalskmedisinere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, helsefagarbeidere og kliniske farmasøyter. 

Sykehuset har flere andre hjelpetilbud som inkluderer samtalepartner om tro- og livssyn med bakgrunn fra mange tros- og livssynssamfunn. Les mer om dette her: Samtalepartner om tro- og livssyn.


Sosionomtjenesten vår vil også kunne bidra med samtaler, råd og veiledning. Ta kontakt med oss for ytterlig informasjon.

Som pårørende til en intensivpasient er du en stor ressurs både for pasienten og for oss som jobber i seksjonen. Vi ønsker gjerne at dere kommer på besøk. Seksjonen har ikke faste besøkstider, men vi har noen begrensninger og retningslinjer vi ber deg følge.

Det er ofte høy aktivitet på intensivseksjonen på formiddagen, så vi anbefaler at dere venter med besøk til etter kl. 11.00. Vi er selvfølgelig fleksible hvis det er spesielle situasjoner som krever andre besøkstider, men ettermiddag og kveld er ofte en roligere tid for å besøke deres pårørende. 
Ring oss gjerne i forkant, så vi kan legge til rette for besøk.
I vaktskifter kan pasientene kun motta besøk etter særskilt avtale. 

Intensivsykepleiernes vaktskifter er:
07.30-08.00
15.00-15.30 (fredag 14.00-14.30)
22.00-22.30

Ved besøk i seksjonen blir man ofte henvist til pårørenderommet først. Noen ganger må man vente litt her før det er klart til å komme inn til pasienten, men vi legger alltid til rette for at besøkende kan komme inn så fort det lar seg gjøre. På pårørenderommet finner du brosjyrer på flere språk med nødvendig informasjon til deg som pårørende. 

På Nevrointensiv har vi flersengsrom og av hensyn til dette bør besøk inne hos pasienten begrenses til 2 personer om gangen.

Barn er hjertelig velkomne på besøk. Barn trenger god informasjon og forberedelse før det første møtet med pasienten. Det er viktig at barnet selv får bestemme om det vil komme på besøk. Gi gjerne beskjed på forhånd så hjelper vi gjerne til med råd og veiledning. Les mer om dette her: Barn som pårørende

En intensivpasient er en pasient med akutt svikt i ett eller flere organ.

Vi benytter avansert medisinsk teknisk utstyr for å overvåke og behandle pasientene. Dette inngår som en del av behandlingen for å optimalisere vitale funksjoner og for å unngå forverring av en organsvikt. For eksempel kan dette innebære overvåkning av trykk i hodet og respiratorbehandling. Alt utstyret kan virke overveldende og støyende, men snakk med oss så kan vi forklare.

Dagbok og veien videre

Å være pasient på en intensivavdeling kan oppleves som en krise i livet. Mange har behov for å vite noe om oppholdet for lettere å kunne bearbeide denne tiden og komme sterkere tilbake til hverdagen. Pasienter som har vært innlagt ved intensivavdelinger husker ofte lite eller ingenting fra oppholdet. Som intensivpasient får man i perioder sovemedisiner og smertestillende medisiner. Både medisinene og sykdomstilstanden kan gjøre at man opplever mareritt og fantasier. Spørsmål rundt hva som hendte på intensivavdelingen melder seg gjerne først etter at man har flyttet derfra. På Nevrointensiv har vi som mål å skrive dagbok til de pasienter som har vært innlagt over en lengre periode. En dagbok fra oppholdet med tekst og bilder kan være en hjelp til å bearbeide og forstå tiden på intensiv.

Bilde av sykepleiere ved avdelingen

Våre stillinger lyses ut gjennom Webcruiter.
 
Som jobbsøker må du gjerne ta direkte kontakt med oss på telefon eller epost. 
Se kontaktinformasjon lenger ned på siden.

Kompetanseutvikling

Alle ansatte har årlige fagdager, medisinsk-teknisk sertifisering og medisinsk simulering.

Seksjonen tilbyr systematisk kompetanseutvikling gjennom et nyansattprogram og et klinisk kompetanseprogram. 
 
Avdelingen har utviklet et eget traineeprogram for sykepleiere uten videreutdanning. Les mer om dette her: Fra teori til fellesskap.

Som en del av kompetanseutviklingen utlyses det årlig utdanningsstillinger. Les mer om dette her: Ta en utdanningsstilling


 
Turnus

Seksjonen har flexi-turnus hvor du kan påvirke og planlegge din egen turnus.

Følg oss på INSTAGRAM

Kontakt

Telefon

Postadresse

Oslo Universitetssykehus HF, Ullevål
Akuttklinikken, Nevrointensiv
Postboks 4950 Nydalen
0424 OSLO

Slik finner du fram

Oppmøtested

Ullevål sykehus
Kirkeveien 166, 0450 Oslo
Bygg 7, 3.etg
Ullevål hovedinngang i sol

Ullevål sykehus

Kirkeveien 166

0450 Oslo

​Det går både buss og trikk til Ullevål sykehus, med stoppesteder ved hovedinngangen til sykehuset.

Se ruter.no for ruteinformasjon.

Praktisk informasjon

Apoteket finner du mellom  byggene 2 og 11, ved siden av Kiwi dagligvarebutikk og kaféen Espresso House.

Åpningstider:

 • Mandag til fredag: 08.00–17.00.
 • Lørdag: 10.00–14.00.

Avvik kan forekomme – se apotekets egne nettsider.

Kontakt:

Telefon: 23 20 52 00
E-post: ulleval.apotekutsalget@sykehusapotekene.no

På Ullevål sykehus er det en ​Kiwi dagligvarebutikk i Vestre gate, mellom byggene 2 og 11.

Åpnin​gstider

 • Hverdager: 07.00–23.00
 • Lørdag: 09.00–21.00
 • Søndag: Stengt

Avvik kan forekomme, sjekk nettsidene til KIWI på kiwi.no.

Kontakt​​​

Telefon: 22 46 61 11 

Det er internettilgang på de fleste byggene og sengepostene på Ullevål. Forhør deg der du skal på time, eller legges inn. Du må ha med eget datautstyr. Ansatte kan hjelper deg med kode for tilgang, hvis det kreves kode.

Biblioteket (1. etasje i pasienthotellet, bygg 10) tilbyr tilbyr gratis WIFI og har fire stasjonære PC-er der du kan surfe, søke i databaser, ta utskrifter, kopiere og skanne. Her kan du også låne både faglitteratur, skjønnlitteratur, bøker og andre medier og samtidig få hjelp og søkeveiledning av våre spesialbibliotekarer.

Foto og sosiale medier

Alle pasienter på sykehuset har krav på privatlivets fred når de er på sykehus. Vis hensyn ved å ikke ta bilder, film eller omtale andre på sosiale medier uten å ha spurt dem først.

Pasienter, pårørende og andre besøkende kan få kjøpt mat følgende steder (vær oppmerksom på at det kan være andre åpningstider i ferier og høytider).

​Hovedinngangen, bygg 4

Kiosken:

 • Mandag til fredag: 07.00–20.00.
 • Lørdag til søndag: 10.00–18.00.

Kantina:

 • Mandag til fredag 07.00–17.00.
 • Lørdag til søndag stengt.

Espresso House ved Kiwi Ullevål​​​

 • Mandag til fredag: 07.00–17.00.
 • Lørdag til søndag: 10.00–17.00.

Kantina på Søsterhjemmet, bygg 2​​​

 • Mandag til fredag: 08.00–14.00.
 • Lørdag til søndag: Stengt.

Kantina på Barnesenteret, bygg 9

 • Mandag til fredag: 09.00–14.00.
 • Lørdag til søndag: Stengt.

Kafé på Kreftsenteret, bygg​ 11

 • Mandag til fredag: 07.30–14.00.
 • Lørdag til søndag:  Stengt.

Kafé ved Blodbanken, bygg 25

 • Mandag til fredag: 07.30–14.30.
 • Lørdag til søndag: Stengt.

Kafé i bygg 37

Blant annet holder Avdeling for fysikalsk medisin og rehabilitering til her.

 • Mandag til fredag: 09.00–14.00.
 • Lørdag til søndag: Stengt.

Kafé og kiosk ved Ullevål hotell, bygg 10​

Hotellets kafé og kiosk er bemannet hele døgnet. Her får du kjøpt kaffe, mineralvann, øl, vin, diverse utvalg av kaker, baguetter, salater, iskrem og et enkelt kioskutvalg.

Restauranten ved Ullevål hotell, bygg 10

Mandag til fredag:

 • Frokost: 07.00–09.00.
 • Lunsj: 11.30–13.00.
 • Middag: 16.00–18.00.

Helg og helligdager:

 • Frokost: 08.00–10.00.
 • Lunsj: 12.00–13.00.
 • Middag: 16.00–18.00.

Hotellets kafè er bemannet hele døgnet. Her får du kjøpt kaffe, mineralvann, øl, vin, diverse utvalg av kaker, baguetter, salater, iskrem og et enkelt kioskutvalg.

Dagligvarebutikk (Kiwi) på Ullevål sykehus

Det er også mulig å kjøpe varm og kald mat på dagligvarebutikken, som ligger mellom byggene 2 og 11, ved Espresso House og apoteket.

​Benytt parkeringshuset til høyre etter innkjøring fra Kirkeveien. Alternativt en av flere mindre uteplasser på sykehusområdet. Det kan være vanskelig å finne ledig parkering utendørs, spesielt på området sør mot Kirkeveien. Avgiftstid er alle dager og hele døgnet.

Betalingsmuligheter

Sykehuset tilbyr parkering utendørs på alle behandlingsstedene. Du kan velge om du vil betal​​e med kort, mynt eller mobiltelefon. Sykehuset anbefaler at den parkerer benytter seg av etterskuddsvis betaling eller betaling med Easypark sin mobiltelefonløsning. Det er fordi det ikke alltid er like lett å beregne hvor lang tid sykehusbesøket vil ta.

Etterskuddsvis betaling

Ved etterskuddsvis betaling bruker du betalingskort (for eksempel VISA-kort) og reserverer et beløp på parkeringsautomaten. Dersom du ikke bruker opp hele parkeringstiden, blir det overskytende beløp refundert.
Slik gjør du: 

 1. Trekk betalingskortet i betalingsautomaten.
 2. Reserver et beløp.
 3. Tast inn kjøretøyets registreringsnummer. Det er ikke nødvendig med billett i frontruten.
 4. Når du avslutter besøket, trekker betalingskortet igjen (det samme som først benyttet) i betalingsautomaten (den samme betalingsautomat som først benyttet) og du blir logget ut.
 5. Fordelen med ordningen er at du hverken betaler for mye parkeringsavgift eller risikerer at parkeringstiden løper ut på grunn av forsinkelser.

Parkeringstid kan kjøpes ved automaten eller ved bruk av EasyPark-app (EasyPark tar 15 prosent tillegg for bruk av deres app). EasyPark SMS tjeneste – transaksjonsavgift 3 prosent minimum 2 kr (se beskrivelse på automat).

Priser 2023

 • 46 kr per time
 • 290 kr per døgn
 • 975 kr per uke
EasyPark-koder:
 • Ullevål p-hus, EasyPark-kode: 3015
 • Uteparkering, EasyPark-kode: 3010

Gjelder alle dager og hele døgnet.

Foreldreparkering

Foreldre/foresatte eller ledsagere til barn innlagt på Ullevål sykehus, kan parkere uten avgift på ansattplasser i parkeringshuset. Forutsetningen er at barnet er under 18 år og er innlagt på sykehuset. Det kan i perioder være begrenset parkeringskapasitet ved sykehuset, og man vil måtte lete etter ledig plass også utenfor hovedområdet rundt parkeringshuset.

 • Parker bilen og ta kontakt med behandlend​e enhet for å få bekreftelse på innleggelse.
 • Husk å notere og ta med bilens registreringsnummer.
 • Bekreftelsen skal deretter vises fram i resepsjonen på barnesenteret eller i Vaktsentral ved hovedinngang bygg 4.
 • Det er ikke nødvendig å legge frem billett synlig i vindusruten. Ditt registreringsnummer blir elektronisk registrert, og du får en kvittering på sms dersom du legger igjen ditt telefonnummer.
 • Allerede betalt parkering refunderes ikke av sykehuset.

Akutt fødende

Ved akutt fødsel kan man benytte en reservert "nød"-parkeringsplass rett utenfor inngangen til Kvinneklinikken. Bilen kan stå der maksimalt én time før den må flyttes til ordinær parkeringsplass.

Forflytningshemmede

Personer som har gyldige parkeringsbevis for forflytningshemmede, har egne reserverte plasser strategisk plassert rundt på området. I tillegg kan alle betalingsplasser på uteområdene benyttes uten avgift. Beviset skal være synlig plassert for kontroll.

Kontakt

Generelle henvendelser:

Klager​

Klage på kontrollsanksjon kan legges inn via ous.parkerings.info eller per brev til

Oslo universitetssykehus HF
Oslo Sykehusservice
Postboks 4956 Nydalen
0424 Oslo
Merk Kontrollsanksjon – Parkering

Fra 1. januar 2017 håndheves OUS parkeringsområder etter Parkeringsforskriften av 18. mars 2016 nummer 260.

Lenke til Parkeringsregisteret hos Statens vegvesen.

​Tolketjenester ved Oslo universitetssykehus

Sykehuset ordner med kvalifisert tolk til pasienter som ikke snakker norsk. Tolketjenester er gratis for pasienter. Pårørende skal ikke tolke på sykehuset.

Les mer om tolk og Tolkesentralen.

Sengepostene har trådløst nettverk. Du kan ta med egen PC og mobiltelefon.

Alle pasienter på sykehuset har krav på privatlivets fred. Vis hensyn ved å ikke ta bilder, film eller omtale andre i sosiale medier uten å spørre dem først.

Husk at det er helt i orden å si nei om du skulle bli spurt.

​Kapellet på Ullevål sykehus

Ullevål har kapell i Lab-bygget (bygg 25) og stillerom i Sentralblokka (bygg 4) og på Kreftsenteret (byg​g 11).

Kapellet benyttes til båreandakter, begravelser og syninger av døde. Rommet er tilrettelagt for bruk av alle tros- og livssyn.

Stillerom på Ullevål sykehus

I stillerommene kan du tenne lys og sitte i bønn eller stille refleksjon.

Prestetjenesten

Se informasjon om Prestetjenesten.

Samtalepartnere fra ulike tros- og livssynstradisjoner

Se informasjon om samtalepartnertjenesten.

Tilrettelegging for tro og livssyn

Se hvordan vi kan tilrettelegge for deg og din utøvelse av tro og livssyn​.

Vi ber om at pasientene i størst mulig utstrekning ikke tar med seg verdisaker ved planlagt innleggelse. 

Mindre verdisaker som lommebok, kontanter, smykker og nøkler kan sykehuset oppbevare i en verdipose i et spesialsikret rom. Verdisakene leveres inn ved innleggelse og utleveres ved utskrivning.

Større ting må oppbevares på post eller overleveres pårørende.

Ta kontakt med posten du skal innlegges for mer informasjon.