Avdeling for forskning og utvikling – Akuttklinikken
Avdelingen skal bistå med praktisk støtte til klinikkens forskere og være en pådriver og tilrettelegger for samhandling, resultatoppnåelse og et godt arbeidsmiljø.
Kontakt
Postadresse
E-post
Praktisk informasjon
Artikler fra avdelingen
- Forsker Bjørn Lichtwarck fikk NORSMAN-stipend og dro til Frankrike
Der fulgte han både forskere og klinikere i deres daglige arbeid med personer med demens som har atferdsmessige og psykologiske symptomer.
- Forskerprofilen: Maren Falch Lindberg
– Jeg vil fortsette å bygge videre på den forskningen jeg har gjort til nå, for å få mer kunnskap om smerter, symptomer og livskvalitet hos ortopediske pasienter.
- Han er en av få som forsker på blodåremisdannelser
Smerte er den plagen som rapporteres hyppigst hos pasienter med blodåremisdannelser. Sigurd Berger jobber nå med å finne ut hvilken behandlingsmetode som er best, og hvordan behandlingen påvirker livskvaliteten til pasientene.
Klinikkens forskergrupper
- 16. mai 2025Bioingeniørkongressen 5.-7. mai 2025
Med en kommende eldrebølge og økt press på helsetjenestene, står også laboratorievirksomheten overfor betydelige utfordringer. For å møte disse på en bærekraftig og fremtidsrettet måte, er det avgjørende at vi kontinuerlig utvikler og forbedrer oss.
- Lukte- og smaksans hos ungdom henvist for vurdering av autismespekterforstyrrelse
I denne studien undersøker vi lukte- og smakssans hos ungdom som er henvist for utredning av autismespekterforstyrrelse. Mange med autisme har sterke eller svake sanseopplevelser og selektive matvaner, men lukt og smak er lite kartlagt. Vi bruker både tester og spørreskjema for å få ny kunnskap som kan bidra til bedre forståelse, diagnostisering og behandling.
- Musikkterapi for ungdom 13-18 år med emosjonelle vanskar
Kan musikkterapi hjelpe ungdom som strever med depresjon, angst eller andre emosjonelle vansker? I denne studien har 20 ungdommer fått ti individuelle musikkterapitimer som tillegg til annen behandling. Vi undersøker hvordan musikkterapi kan påvirke psykisk helse, livskvalitet og emosjonsregulering, og hva ungdommene selv opplever som nyttig.