En vanlig dag på sykehuset

Dagene starter som regel ganske tidlig på sykehuset.  Sykepleierne og foreldrene dine hjelper deg med morgenvask og medisiner hvis du trenger det.

En person og to barn som sitter i en sofa

Noen ganger må du kanskje ta en prøve av blodet ditt, en blodprøve. Blodprøven blir sjekket for å se hvordan det ser ut i bodet ditt. Sykepleierne og foreldrene dine, eller de som overnatter hos deg, hjelper deg med morgenvask og medisiner hvis du trenger det. Frokosten kan du enten spise på rommet eller sammen med de andre på spiserommet hvis avdelingen du ligger på har det. Noen ganger får du ikke lov til spise frokost hvis du for eksempel skal opereres eller til en undersøkelse det du ikke får lov til å ha mat i magen.


 
Ofte kommer legen en tur innom deg for å se hvordan det står til. Det kalles visitt.

På sykehuset er det en sykehusskole som du kan gå på. Den starter som regel mellom klokka 09.00 og 10.00 på morgenen. Kan du ikke komme til skolen kan læreren kommer til deg på rommet. Er du under seks år så kan du være på lekerommet sammen med førskolelærer.  

Mellom klokka 12.00 og 13.00 er det formiddagsmat. Etter du har spist kan du leke eller gå på skolen igjen hvis du ikke skal til undersøkelse igjen. På ettermiddagene kan du leke på et av lekerommene, eller gjøre andre ting. Du kan spørre på avdelingen din om det skjer noe gøy mens du må være på sykehuset. 

Før du legger deg får du kveldsmat, en liten vask og tannpuss.

Sist oppdatert 20.03.2017