Sykehusklovn med sykehusmaskoten Rasmus

Barn på sykehus

Hvordan er det egentlig å være på et sykehus? Hva du burde gjøre før du kommer, og hva du kan vente deg under oppholdet og etter at du er ferdig. Alt dette kan du lese mer om her!

Ungdomssider finner du her

Før behandling

Hva er lurt å pakke med seg før man skal til sykehuset? Hvilke rettigheter har man som barn på sykehus? Og hva betyr egentlig alle de rare ordene som sykepleiere og leger bruker? Det kan du finne ut her!
Les mer
Tøymusen Rasmus sammen med ansatt i sikkerhetsseksjonen

Under behandling

På sykehuset går mange kledd i hvitt tøy. De undersøker deg og gir deg medisiner. Alt sammen for at du skal få det bedre! Klikk deg inn for å se alt Rasmus har gjort i løpet av sitt sykehusopphold. Du kan se hvem som jobber her, hvordan en vanlig dag er, i tillegg til å lese og se bilder av lekerommene våre og Sykehusskolen.
Les mer
Gutt og jente sitter i sofa sammen med sykepleier i hvit uniform

Etter behandling

Når du er ferdig med undersøkelser og behandling kan du reise hjem – men det kan hende du må tilbake hit igjen, eller at du må til et annet sykehus. Alt det er det legen som bestemmer. Her kan du lese om hva som skjer når du skrives ut.
Les mer
Tøymusen Rasmus sitter sammen med en gutt og en jente

 

Meg også - app for barn som pårørende

​Appen «Meg også» er for deg som opplever sykdom i familie eller vennekrets. Tusenvis av barn og ungdom har vært i liknende situasjon, og mange synes det er vanskelig. Derfor har vi i sykehuset laget en app som vi håper kan være til hjelp for deg i en vanskelig situasjon. Appen er utviklet i samarbeid med barn og ungdom som selv har vært pårørende. Meg også er gratis og tilgjengelig på alle typer nettbrett og mobiler.
Les mer om barn som pårørende
Illustrasjon av nettbrett med Meg også-appen

Aktuelt

 • Tekst, brev
  Om bedre samarbeid mellom BUP og VOP for personer med tidlig psykose

  TIPS Oslo ARENA er et forum der klinikere som jobber med personer med tidlig psykose fra alle de fire helseforetakene i Oslo samles: Akershus universitetssykehus, Oslo universitetssykehus, Lovisenberg diakonale sykehus og Diakonhjemmet sykehus.

 • Logo
  Mini-metodevurdering av søvnbehandling tilpasset personer med psykoselidelser

  Ved TIPS Sør-Øst har psykologspesialist og forsker Elizabeth Ann Barrett gjennomført en Mini-metode vurdering av kognitiv atferdsterapi for insomni tilpasset personer med psykoselidelser. Vurderingen ble tatt opp i Rådet for metodevurdering ved Oslo universitetssykehus (OUS) den 1. november, og rådet ga sin tilslutning til at metoden innføres i sykehuset. Vurderingen ligger på Folkehelseinstituttets nettsider og kan benyttes av andre helseforetak i Norge.

 • En gutt med tavle som sier "I am not bad, I have ADHD"
  Overføring av ansvar for ADHD forskningsnettverk fra januar 2024

  Avdeling for sjeldne diagnoser og NevSom forvalter ADHD forskningsnettverk. Oppgaven består i årlig fordeling av forskningsmidler, og arrangering av en forsknings- og nettverkskonferanse ca. annethvert år. Nå overføres oppgaven til Regional kompetansetjeneste for autisme, ADHD og Tourettes syndrom Helse Sør-Øst (RKT).

Sist oppdatert 08.04.2020