KEYMAKER-U06:
Kombinasjonsterapi ved avansert spiserørskreft
Vi undersøker forskjellige kombinasjoner av legemidler hos personer med en type spiserørskreft som kalles plateepitelkarsinom (ESCC).
Om studien
Studien prøver ut kombinasjoner av legemidler hos personer med plateepitelkarsinom (ESCC) i spiserøret.
Medikamentkombinasjonene er:
- Pembrolizumab (pembro) pluss cellegift
- MK-4280A pluss cellegift
- Pembro pluss MK-4830 pluss cellegift
- Pembro pluss MK-4830 pluss lenvatinib.
Formålet med denne studien er å undersøke sikkerheten til de forskjellige legemiddelkombinasjonene, undersøke hvor godt de forskjellige legemiddelkombinasjonene virker, samt se om de forskjellige legemiddelkombinasjonene hjelper deltakerne til å leve lenger.
Vitenskapelig tittel
En åpen fase 1/2 studie av kombinasjonsterapier hos pasienter med avansert spiserørskreft.
Les mer om studien
Prosjektside i Cristin (Current research information system in Norway)Informasjon om deltakelse
Studien er åpen for rekruttering fra 01.03.2023 fram til 31.12.2024
Hvem kan delta?
Pasienter med avansert spiserørskreft kan delta i denne studien. Alle norske pasienter kan delta, men behandlingen må foregå på Oslo universitetssykehus (OUS).
Hva innebærer studien?
Studien består av to sub-studier, A og B, og begge er inndelt i 3 faser: Screeningperiode, behandlingsperiode og oppfølgingsperiode.
Hvis du ikke tidligere har mottatt behandling som hjelper immunforsvaret ditt å bekjempe kreft, kommer du i sub-studie A. Dersom du tidligere har mottatt behandling som hjelper immunforsvaret ditt å bekjempe kreft, kommer du i sub-studie B.
Hvor lenge du skal delta i studien avhenger av hvor lenge du er i hver av de enkelte fasene av studien. Hvilken legemiddelkombinasjon du vil få avhenger av hvilken gruppe du blir plassert i, avhengig av hvilke som er åpne på det tidspunktet du blir med i studien. Du vil ha like stor sjanse til å bli tildelt en av de åpne gruppene.
Vær oppmerksom
Pasientene som forespørres om å være med i studien har avansert spiserørskreft der standard behandling ikke har virket tilfredsstillende og det finnes få eller ingen behandlingsalternativer.
Relevant for
Kontaktinformasjon
Henvisning om mulig deltakelse i studien sendes til:
Oslo universitetssykehus HF
Onkologi
Postboks 4956 Nydalen
0424 Oslo
Ved spørsmål kan fastlege eller sykehuslege ta kontakt.