På denne siden finner du innhold om forskning gjort i forbindelse med ReKs, nyheter knyttet til prosjekter om langvarig smerte, samt oversikte over aktuell undervisning og kurs/utdanninger. Bruk punktene nedenfor for å navigere deg til ønsket innhold
Metodebok for langvarige smerter
- Metodebok for langvarige smertetilstander
Her finner du siste versjon av Metodebok for langvarige smertetilstander. Første versjon av metodeboken retter seg først og fremst mot leger som møter pasienter med langvarige smertetilstander i første- og andrelinjetjenesten.
Aktuelt fra ReKS
- 4. september 2023Klinisk emnekurs i smerte for leger i primærhelsetjenesten.
Smerteklinikken ved Sykehuset Telemark tilbyr denne høsten et klinisk emnekurs for leger i primærhelsetjenesten. Målet med kurset er å øke kompetanse og samhandling innen smertebehandling regionalt.
- 14. juni 2023Opioider i smertebehandling – er sykepleieveiledet medikamentoppfølging nyttig
Avdeling for smertebehandling ved Oslo universitetssykehus utviklet i 2014 et program for sykepleierveiledet medikamentoppfølging for pasienter som justerer smertestillende medisiner. En feasibility og pilotstudie av programmet viser at med...
- 14. juni 2023Kartlegging av alvorlige livshendelser hos pasienter med langvarige smertetilstander
Mange pasienter med langvarige smerter har opplevd en eller flere alvorlige hendelser i løpet av livet. Hos noen kan følgene av disse hendelsene påvirke smertetilstanden. Kjennskap til pasientenes alvorlige livshendelser kan dermed bidra ti...
Kurs og utdanning
- Kurs og webinarer
ReKS arrangerer kurs og webinarer for å spre kunnskap og kompetanse om smerte til helsepersonell.
- Elektronisk undervisning
Her ligger elektronisk undervisning, informasjonsfilmer om smertebehandling og andre smertetemaer.
- ReKS regionale smertesamling
Regional smertesamling er en årlig heldagskonferanse, som arrangeres av Regional kompetansetjeneste for smerte i Helse Sør-Øst.
Fremtidige kurs
- Tverrprofesjonell samhandling i smertebehandlingMålet med kurset er å øke kompetanse i samhandling mellom ulike profesjoner som jobber med pasienter med smerte. Målgruppe: leger i kompetanseområde i smertemedisin, leger med spesialisering i allmennmedisin, fysioterapeuter og sykepleiere i smerte videreutdanning.Tverrprofesjonell samhandling i smertebehandling8.februar20242 dager
Fag og forskning
- Metodebok for langvarige smertetilstander
Her finner du siste versjon av Metodebok for langvarige smertetilstander. Første versjon av metodeboken retter seg først og fremst mot leger som møter pasienter med langvarige smertetilstander i første- og andrelinjetjenesten.
- Elektronisk kartlegging – OUS Smerteregister
Registeret samler inn data om alle pasienter som utredes, diagnostiseres og eventuelt behandles for ulike langvarige smerter.
- Nyttige nettsteder for ReKS
Smerte og smertebehandling er spennende å lære mer om! Vi har laget en oversikt over hvilke nettsteder som kan være verdt å sjekke ut, enten du er helsepersonell, pasient, pårørende eller bare nysgjerrig på smerte.
Om ReKS
- Årsrapporter
Regional Kompetansetjeneste for Smerte (ReKS) sender inn årsrapporter over aktiviteter til Helsedirektoratet.
- ReKS i media og fagskrifter
Smerte og smertebehandling er temaer som engasjerer både publikum og fagfolk. Her samler vi lenker til publiserte nyhetssaker og kronikker vi har bidratt til.
- Om ReKS
ReKS jobber med å spre tverrfaglig kompetanse om smerte og smertebehandling til annet helsespersonell, pasienter og pårørende. Slik bidrar vi til å sikre kvaliteten på smertebehandling til pasienter i helseregion Sør-Øst.