Informasjon og støtte til søsken

Er du mellom 12 og 16 år og har en bror eller søster med en sykdom eller funksjonsnedsettelse? Da kan du og en av dine foreldre delta i et gruppetilbud som kalles SIBS-ONLINE.

Publisert 16.02.2023
Sist oppdatert 20.02.2023
Ungdommer.
Målet med SIBS finne ut hva søsken trenger av informasjon og støtte som bror og søster til en med en sjelden diagnose. Ilustrasjonsfoto: Shutterstock.

SIBS-ONLINE er onlineversjonen av SIBS, et gruppetilbud som er utviklet av Psykologisk institutt ved universitetet i Oslo og Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser.

Målet med SIBS finne ut hva søsken trenger av informasjon og støtte som bror og søster til en med en sjelden diagnose og gjøre foreldre bedre i stand til å gi den støtten som trengs. Du kan lese mer om SIBS på www.sibs.no.

SIBS-ONLINE er nettversjonen av SIBS. Det vil si at du kan bo hvor som helst i Norge og ikke måtte reise for å delta. Du vil delta i samtalegruppe på nett. De ulike øktene i SIBS-ONLINE vil også gjennomføres etter skoletid. Foreldre vil delta i grupper etter arbeidstid samme dag.

Denne våren vil vi kunne gi deg og en av dine foreldre, tilbud om deltakelse i SIBS-ONLINE gjennom et forskningsprosjekt. Det vil si at du og din forelder må svare på spørreskjemaer før og etter gruppene. Er du interessert i å delta i grupper i dette forskningsprosjektet kan du og dine foreldre få mer informasjon og melde deg på her: nettskjema.no/a/sibsonline​.​
 
Gruppene vil foregå i uke 16 til uke 22. ​ Barnegruppene vil foregå fra kl. 16, mens foreldreøktene vil foregå fra kl. 17-18.​