Familieterapi, barn og unge

Familieterapi innebærer å jobbe med relasjoner og kommunikasjonen mellom de ulike familiemedlemmer og andre i nettverket, gjennom samtaler og oppgaver. Terapien kan involvere foreldrepar, familier, individuelt og i ulike nettverkssammenhenger. Omfanget av behandlingen varierer ut fra behov.

Det fins mange ulike retninger i familieterapi, med ulike tilnærminger. Familietilnærming/familieterapi er effektivt som behandling eller del av en behandling ved ulike vansker og psykiske helseplager hos barn og ungdom som blant annet depresjon, angst‐ og tvangslidelser, ulike former for traumer, spiseforstyrrelser (anoreksi), atferdsvansker og rusmisbruk.

Henvising og vurdering

For å få behandling i spesialisthelsetjenesten trenger du henvisning. Fastlegen og legevakt er de som i hovedsak henviser til utredning og behandling i spesialisthelsetjenesten. 

 

Før

Hele familien må være motivert for å jobbe med relasjoner og kommunikasjon i en familieterapeutisk kontekst.

Under

Hver enkelt av oss blir preget av, og preger selv, den sammenhengen vi er en del av. Forhold i familien, til venner, arbeid, skole, barnehage og fritidsarenaer har stor påvirkning på hele familiens trivsel, helse og utvikling. Målet med familieterapi er at familien får en økt forståelse av prosessene som foregår i familien, og gjennom dette finne måter å være sammen på som kan være med på å løse opp i en fastlåst situasjon.

Behandlingsopplegget vil variere og være tilpasset hver enkelt familie, avhengig av den enkelte families situasjon.

Etter

Den som har henvist til familieterapi er den som har hovedansvar for oppfølging etter avsluttet behandling.

Kontakt

Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA)

Kontakt Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA)

Oppmøtested

Bygg 28, Portnerboligen

Adresse

Sognsvannsveien 21
0372 Oslo