Lærings- og mestringssenteret i Medisinsk klinikk

Lærings- og mestringssenteret (LMS) i Medisinsk klinikk er en samhandlingsarena der vi jobber med å utvikle, kvalitetssikre og styrke arbeidet med pasient- og pårørendeopplæring i samarbeid med de kliniske avdelingene, brukerorganisasjoner, pasienter og pårørende.   LMS er en åpen møteplass hvor du som pasient, pårørende eller helsepersonell er velkommen til å stikke innom for å slå av en prat, få informasjon, veiledning eller drøfte behov for kurs. Ta gjerne kontakt på mail eller telefon for å avtale tidspunkt.

LMS i Medisinsk klinikk tilbyr i hovedsak pasient- og pårørendeopplæring i form av diagnosespesifikke kurs i grupper. Hensikten er at pasient- og pårørende skal få den kunnskapen og kompetansen de trenger til å håndtere helseutfordringer i hverdagen. 

Kursene er utviklet i et likeverdig samarbeid mellom fagpersoner, pasientorganisasjoner, tidligere pasienter og pårørende. Helsepersonell bidrar med sin fagkunnskap og erfarne pasienter og pårørende med sin erfaringskunnskap.

Alle kursene blir publisert nederst på siden under Kurs og møter.

Kontakt

Telefon

Lærings- og mestringssenteret

22 89 48 36

Alternativt telefonnummer

22 89 42 66

Postadresse

Oslo universitetssykehus
Lærings- og mestringssenteret
Medisinsk klinikk Bygg 100 Aker
Postboks 4959 Nydalen
0424 Oslo

Slik finner du fram

Oppmøtested

Aker sykehus, bygg 100

1.etg., C-fløyen

Innkjøring Sinsenveien 76

Ullevål sykehus, bygg 10 (Hotellet)

1.etg., inngang: Helseinformasjon for pasienter og pårørende / Bibliotek.

Aker sykehus Bygg 100

Trondheimsveien 235

0586 Oslo

En gate med biler og bygninger på siden

Ullevål Hotell

Kirkeveien 166

0450 Oslo

Kollektivtrafikk til Aker sykehus

Buss nr. 31 går fra Fornebu via Jernbanetorget til Aker sykehus.

T-banelinje 5 stopper på Sinsen T. Derfra bør du nå ta buss 31 videre ett stopp. Det er mulig å gå gangveien fra Sinsenkrysset i Trondheimsveien som er midlertidig lagt i gangtunnel under byggingen av nye Aker sykehus.

For rutetider se ruter.no.

Praktisk informasjon

Som en følge av de bygge- og gravearbeidene på Aker sykehus vil antallet parkeringsplasser reduseres.

Det er fortsatt god parkeringskapasitet på området, men du må belage seg på noe lengre gangavstander. Reserverte plasser for forflytningshemmede (uten avgift) finnes i nærhet av alle inngangene.

Alle endringer og sperringer vil bli synliggjort med midlertidige skilter og refleksbånd.

Det er etablert besøksplasser utenfor hovedinngangen og ned mot teltet til parkavdelingen. I tillegg er det besøksplasser utenfor inngang til bygg 2, bygg 6 og bygg 8. Reserverte plasser for forflytningshemmede (uten avgift) finnes i nærhet av alle inngangene.

Parkeringsplassene ved Aker sykehus er avgiftsbelagte. Avgiftstid er 24 timer alle dager. Se informasjon om betaling lenger ned.

Elbiler

Det finnes per dags dato ingen parkeringsplasser med lademulighet. 

Betalingsmuligheter

Sykehuset tilbyr utendørs parkering på alle behandlingsstedene. Du kan velge om du vil betale med kort, mynt eller via EasyPark sin mobiltelefonløsning.

Sykehuset anbefaler at de som skal parkere utendørs benytter seg av etterskuddsvis betaling eller betaling med mobiltelefon fordi det ikke alltid er like lett å beregne hvor lang tid sykehusbesøket vil ta.

Etterskuddsvis betaling

Ved etterskuddsvis betaling kan, du ved hjelp av betalingskort (for eksempel. VISA kort), reservere et beløp på parkeringsautomaten. Beløpet som ikke brukes, blir refundert.

 1. Trekk betalingskortet i betalingsautomaten.
 2. Reserver et beløp.
 3. Når du avslutter besøket, trekker du betalingskortet igjen (det samme som først benyttet) i betalingsautomaten (den samme betalingsautomat som først benyttet) og du blir logget ut.

​Fordelen med denne ordningen er at du hverken betaler for mye parkeringsavgift eller risikerer at parkeringstiden løper ut på grunn av forsinkelser.

Parkeringstid kan kjøpes ved automaten eller ved bruk av EasyPark-app (EasyPark tar 15 prosent tillegg for bruk av deres app). EasyPark SMS tjeneste – transaksjonsavgift 3 prosent minimum 2 kr (se beskrivelse på automat).

Priser 2023

 • 46 kr per time
 • 290 kr per døgn
 • 975 kr per uke

EasyPark-kode: 3004.

Gjelder alle dager og hele døgnet.

Kontakt​​​

Generelle henvendelser:

Klager​​

Klage på kontrollsanksjon kan legges inn via ous.parkerings.info eller per brev til:

Oslo universitetssykehus HF
Oslo sykehusservice
Postboks 4956 Nydalen
0424 Oslo
Merk Kontrollsanksjon – Parkering​

OUS  parkeringsområder håndheves etter Parkeringsforskriften av 18. mars 2016 nummer 260.

Kurs og møter

 • Diabetes type 1, lærings- og mestringskurs
  Kurstilbud til deg som har diabetes type 1 og som ønsker mer kunnskap om sykdommen og hvordan en kan leve godt med diabetes i hverdagen og samtidig ivareta egen helse
  Diabetes type 1, lærings- og mestringskurs
  Dato kommer