Velkommen til Avansert hjemmesykehus (AHS) for pasienter ved Avdeling for blodsykdommer, OUS Rikshospitalet

Avansert hjemmesykehus (AHS)

Avansert hjemmesykehus (AHS) har som målsetning å øke livskvaliteten for alle involverte i behandlings- og tilfriskningsfasen. Vi håper du vil føle deg hjemme under din behandlingstid her i AHS-leiligheten.

Ingrid Helene Halvorsen
Publisert 17.06.2020
Sist oppdatert 19.06.2020
En person som har på seg en genser

​Avansert hjemmesykehus har 4 leiligheter som ligger på Skårersletta på Lørenskog. De er 60 m2, og ligger i 1 til 4 etg. Leilighetene er innredet med møbler, hvitevarer, kjøkkenutstyr tilrettelagt for deg som pasient og omsorgsperson. Vår tanke er at leilighetene skal være praktiske, lette å holde rene og ha et hjemmekoselig preg, som gjør hverdagen litt roligere og lettere, i en utfordrende sykdomssituasjon. AHS-teamet ved Avdeling for blodsykdommer har i samarbeid med IKEA sine interiørdesignere valgt farger, stoff, møbler og utsyr som er praktisk, bekvemt, lett å holde rent, og som skal ha god innvirkning på helse, matlyst, trivsel og velvære. I tillegg er AHS-leilighetens plassering ut mot et bilfritt grøntområde utstyrt med lekeapparater, benker og møteplass for hyggelige treff. Det kan være til inspirasjon å se på livet utenfor stuedøren og balkongen på dager du selv ikke går ut. Leiligheten har dessuten et godt utgangspunkt for tur i parken og nærområdet. Det er heis og egen parkeringsplass tilgjengelig for hver AHS-leilighet.

Dersom du skal ha besøk av andre anbefales det på dagtid og på hverdager. Vi oppfordrer alle til å følge FHI.no retningslinjer i forhold til Corona virus og andre smittvernsregler.  

Kontakt med avdelingen skjer daglig per telefon til faste tider. AHS-sykepleier vil komme innom på hverdager etter behov.  

Hvis du trenger tilsyn eller få behandling på en helge-/helligdag, vil dette foregå ved oppmøte på OUS, Rikshospitalet.

Din tid i AHS-leiligheten er ca. 4 uker dersom alt for løper som forventet. Det kan hende du må tilbake til sykehuset om du får feber eller andre komplikasjoner. Omsorgspersonen og du har fått god innføring og det er nøye diskutert med helsepersonell hvilke symptomer dere skal se etter. For ordensskyld er det nevnt under. Omsorgspersonen din og du har opplæring i å ta daglige målinger av kroppstemperatur, vekt, blodtrykk, puls og respirasjonsfrekvens. Disse målingene skal daglig meldes inn til sykepleier på vakttelefonen ved nærmere avtale. Det blir avklart i løpet av oppholdet ditt i AHS-leiligheten om når du flytter ut (etter ca. 4 uker) og fortsetter poliklinisk behandling og bor på pasienthotellet.

Dersom du på noe tidspunkt føler deg dårlig og har følgende symptomer skal du kontakte vakttelefonen på 94 82 77 34:

  • oppkast eller diaré
  • problemer med å ta medisin
  • vanskelig for å spise eller drikke
  • feber, temperatur over 38 °C
  • Generelt dårlig allmenntilstand

Forslag til ting du kan ta med under ditt opphold i AHS-leiligheten:

  • innesko
  • treningsmatte, -strikk
  • bøker, spill, kortstokk
  • eget sengetøy, håndklær (det er ikke påkrevd, utstyr sørges for av sykehuset)
  • egen pute

Nyttig info:

Avdeling for blodsykdommer, OUS Rikshospitalet:

Vakttelefon AHS:        94 82 77 34

Sengeposten:              23 07 04 60

Poliklinikken:              23 07 23 83

www.oslo-universitetssykehus.no/avdelinger/kreftklinikken/avdeling-for-blodsykdommer