Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Forskningsseminar om innovasjon og kunstig intelligens

24.-og 25. april avholdt Klinikk for laboratoriemedisin sitt årlige forskningsgruppelederseminar.

Publisert 29.04.2025
Sist oppdatert 30.04.2025
En person som snakker inn i en mikrofon
Holdt innlegg: Forsker Gunnveig Grødeland presenterte tba prosjektet fra Avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin. Foto: Katja Dilling.

Årets program var fokusert på anvendelse av kunstig intelligens i forskning, innovasjon og fremtidsteknologier ved klinikkens kjernefasiliteter.  

72 forskergrupper fra Oslo universitetssykehus (OUS) og Universitetet i Oslo (UiO) deltok på årets forskningsseminar.

Forskningsleder Lars Eide var glad for stort oppmøte og godt engasjement og for at klinikken nå er i rute for å ta i bruk teknologidrevet forskning og innovasjon

- Å utnytte kunstig intelligens i forskning for å forbedre fremtidig diagnostikk inngår i klinikkens forskningsstrategi. Etter et artig og imponerende eksternt foredrag fikk vi eksempler fra forskningsgruppene som viser hvordan verktøyet er og blir brukt i forskning og utvikling av diagnostikk. Det er godt å se at klinikken ser ut til å være i rute. Sitat fra Eide.

Samlingen som gikk over to dager hadde blant annet fokus på hvordan kunstig intelligens kan bidra til å gi umiddelbar gevinst i pasientbehandlingen og bespare spesialister for unødvendige tidsbruk ved at enkle algoritmer tolker prøvesvar. 

Fremtidig satsingsområde

Klinikkleder Andreas Matussek ser store fordeler ved at OUS og UiO flytter inn i          Livsvitenskapsbygget.

- Livsvitenskapsbygget representerer en unik mulighet til å samle avansert teknologi, tverrfaglig kompetanse og sterke partnerskap under samme tak. Dette vil styrke vår evne til å drive frem banebrytende forskning og utvikle nye løsninger innen diagnostikk og helsetjenester, sier klinikkleder Andreas Matussek.    

Se fullstendig program for hva som ble presentert på forskningsseminaret.