PAT Shutterstock.jpg

Seksjon Rikshospitalet

Seksjonen stiller diagnoser på vevs- og celleprøver fra pasienter som utredes for sykdommer i fordøyelsesorganer, øre-nese-hals-regionen, nervesystemet, hud, hjerte, lunge og nyre. Seksjonen diagnostiserer vevsprøver i forbindelse med transplantasjon og utfører ultrastrukturelle analyser med elektronmikroskopi. I samarbeid med øre-nese-hals avdelingen tar våre leger celleprøver av pasienter på punksjonscytologisk poliklinikk.

Kontakt

Postadresse

Oslo universitetssykehus HF
Avdeling for patologi
Postboks 4953 Nydalen
0424 Oslo

Slik finner du fram

Oppmøtested

Avdeling for patologi, Rikshospitalet Avsnitt A M-etasje Sognsvannsveien 20 00372 Oslo

Praktisk informasjon

​Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) er en forskningstung klinikk, med flere internasjonalt anerkjente forskningsmiljø i tett samarbeid med Universitetet i Oslo. De 63 forskningsgruppene er fordelt på klinikkens 7 avdelinger, og har ansvaret for 6 av de regionale kjernefasilitetene for forskning. Her finner du oversikt over alle forskninggruppene i klinikken.

NYHETER FRA seksjonen

ARTIKLER FRA seksjonen

 • En gruppe blå og rosa blomster
  Forebygging av livmorhalskreft

  En bredt sammensatt faggruppe (inkludert medlemmer av Rådgivningsgruppen for Livmorhalsprogrammet) har nylig publisert en kronikk på Forskning.no. Etter diverse medieomtaler om treffsikkerheten i Livmorhalsprogrammet er det behov for en del...

 • En gruppe mennesker som står sammen
  Sjekk deg - livmorhalsprøve kan redde liv

  Er du mellom 25-69 år anbefales du å ta livmorhalsprøve regelmessig. Du får påminnelse fra Kreftregisteret på Digipost når det er tid for å ta ny prøve.

 • En gruppe mennesker som poserer for et bilde
  Ny studie om tarmceller kan få betydning for ulike sykdomforløp

  Ny studie viser at en spesiell type immunceller kalt «makrofager» i tarmen hos mennesker er avgjørende for om vi holder oss friske.