
Seksjon for utprøvende diagnostikk og forskningsstøtte
Seksjon for utprøvende diagnostikk og forskningsstøtte utfører vev- og cellerelaterte analyser for kliniske studier og forskningsprosjekter for en rekke ulike oppdragsgivere. I tillegg er seksjonen sentral ved implementering av ny molekylær diagnostikk innen kreft, og koordinerer den nasjonale infrastrukturen for presisjonsdiagnostikk – kreft (InPreD). Seksjonen består av to enheter; Enhet for Forskningsstøtte og Enhet for Studierelatert diagnostikk.
Kontakt
Telefon
- Mandag 09:00 - 14:30
- Tirsdag 09:00 - 14:30
- Onsdag 09:00 - 14:30
- Torsdag 09:00 - 14:30
- Fredag 09:00 - 14:30
- Lørdag STENGT
- Søndag STENGT
Postadresse
E-post
Slik finner du fram
Oppmøtested
Forskningsstøtte: Radiumhospitalet/OCCI, Ullernschausseen 64, inngang 2A, blå blokk, 7 etg. 0379 Oslo. Studierelatert diagnostikk: Ullernchausseen 64, rød blokk, 5. etasje
Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark
Ullernchausseen 64/66
0379 Oslo
Praktisk informasjon
NYHETER FRA seksjonen
- 20. oktober 2023Innføring av nytt laboratoriedatasystem i Avdeling for patologi, Oslo universitetssykehus HF
Mandag 13. november tar Oslo universitetssykehus i bruk nytt laboratoriedatasystem, LVMS (LabVantage Medical Suite) i Avdeling for patologi.
- 22. august 2023Fokus på laboratoriemedisin under Arendalsuka
Klinikk for laboratoriemedisin deltok under årets Arendalsuka – både på stand og i debatter.
- 23. mars 2023Fagkveld om "Nye nasjonale retningslinjer for cytologi og HPV»
21. mars avholdt Klinikk for laboratoriemedisin ved Oslo universitetssykehus (OUS) fagkveld for fastleger, gynekologer og jordmødre om de nye retningslinjene som har kommet for cytologi og HPV.
ARTIKLER FRA seksjonen
- Forebygging av livmorhalskreft
En bredt sammensatt faggruppe (inkludert medlemmer av Rådgivningsgruppen for Livmorhalsprogrammet) har nylig publisert en kronikk på Forskning.no. Etter diverse medieomtaler om treffsikkerheten i Livmorhalsprogrammet er det behov for en del...
- Sjekk deg - livmorhalsprøve kan redde liv
Er du mellom 25-69 år anbefales du å ta livmorhalsprøve regelmessig. Du får påminnelse fra Kreftregisteret på Digipost når det er tid for å ta ny prøve.
- Ny studie om tarmceller kan få betydning for ulike sykdomforløp
Ny studie viser at en spesiell type immunceller kalt «makrofager» i tarmen hos mennesker er avgjørende for om vi holder oss friske.