Kunnskap blir større når man deler

Internasjonalt hospiteringsbesøk fra Kathmandu i Nepal har ført til samarbeid om konkrete forskningsprosjekter innen avansert diagnostikk av sjeldne binyresykdommer.

Publisert 30.11.2022
Sist oppdatert 29.01.2024
P1032729.jpg

Fikk besøk fra Nepal: Hormonlaboratoriet ved Avdeling for medisinsk biokjemi fikk besøk fra kollegaer i Nepal. Besøket resulterte i samarbeid om konkrete forskningsprosjekter innen avansert diagnostikk av sjeldne binyresykdommer. Foto: Lars Petter Devik.

Assisterende professor og seksjonsoverlege Per Medbøe Thorsby ved Hormonlaboratoriet i Avdeling for medisinsk biokjemi oppfordrer kolleger til i ta imot internasjonal hospitering.

– Det ble et svært hyggelig og lærerikt besøk, med utveksling av erfaring ved diagnostikk av sjeldne hormonsykdommer. At Dr. Pant fant at vi hadde en svært «flat» struktur mellom personer og faggrupper hos oss var jo fint – dette har bidratt til god faglig fremgang for labben i mange år, sier Thorsby.

I høst tok seksjonen imot et hospiteringsbesøk fra Nepal. Hormonlaboratoriet har utviklet helt egne analyser innen binyresykdom diagnostikk som har blitt internasjonalt anerkjent og lagt merke til. Laboratoriet i Katmandu ønsket å lære om hvilke teknikker som benyttes ved Hormonlaboratoriet. Formålet med det internasjonale besøket var et samarbeid om avansert diagnostikk av medfødte sykdommer med skade i binyrer.

Oppholdet ble initiert fra International Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine (IFCC), den viktigste internasjonale aktøren for faglig samarbeid mellom laboratorier. Det er IFCC som har gjort Hormonlaboratoriet og Avdeling for medisinsk biokjemi internasjonalt attraktive ved utveksling av fag gjennom ordningen.

Les hele intervjuet med Dr.Vivek Pant om besøket ved Hormonlaboratoriet i IFFC nyhetsavis.