Et nærbilde av en persons hud

Seksjon Farmakologisk institutt med FoU

Farmakologisk institutt er tilknyttet Universitetet i Oslo og bedriver forskning og undervisning i farmakologi.

Forskningen i avdelingen spenner fra grunnforskning til klinisk og epidemiologisk forskning om legemidlenes basale mekanismer, kliniske effekter og anvendelse.

Farmakologisk institutt gjennomfører undervisning i det medisinske studiet og i etterutdannelsen av leger, både i form av forelesninger, problembasert læring, seminarer og kurs, og omfatter både basale molekylære og cellulære aspekter og kliniske aspekter ved farmakologisk behandling.

Avdelingens forskningsaktivitet koordineres av forskningsleder Finn Olav Levy, som også er seksjonsleder/fagmiljøleder ved Farmakologisk institutt.

Mer informasjon om Farmakologisk institutt på UIOs nettsiderMer informasjon om faramkologisk forskning finner du på OUS reasearch sider

Kontakt

Postadresse

Farmakologisk institutt Universitetet i Oslo Postboks 1057 Blindern 0316 Oslo  

Slik finner du fram

Oppmøtested

Oslo Universitetssykehus - Rikshospitalet
Sognsvannsveien 20
Bygg A2

Praktisk informasjon

​Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) er en forskningstung klinikk, med flere internasjonalt anerkjente forskningsmiljø i tett samarbeid med Universitetet i Oslo. De 63 forskningsgruppene er fordelt på klinikkens 7 avdelinger, og har ansvaret for 6 av de regionale kjernefasilitetene for forskning. Her finner du oversikt over alle forskninggruppene i klinikken.

Nyheter fra Avdelingen