Transpersoner kan i tillegg til å komme i drop-in bestille timeavtale. Dette gjør du ved å ringe sentralbordet på 23 07 58 40. Siden sentralbordet snakker med mange pasienter i løpet av en dag er det lettest for oss om du kan si at du er en transperson, trans, transmann/transkvinne eller ikke-binær, og at du ønsker en timeavtale.
Det er dessverre ingen digitale løsninger for timebestilling, så man må ringe. Sentralbordet har disse åpningstidene:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 08:30–11.00 og 12.00–14.00.
Sentralbordet er stengt onsdag, lørdag og søndag.
Obs! Hvis du har plager er det best vi vet dette på forhånd. Si det gjerne når du bestiller time.
Hvis du ikke har plager, setter vi deg opp til en sykepleier som stiller deg noen spørsmål om hvorfor du vil teste seg. Eksempler på dette kan være spørsmål om når du hatt sex og hva slags sex det var. Spørsmålene kan oppleves som private, men vi spør for å gi deg best mulig hjelp. Hvis du har plager, setter vi deg også opp til en sykepleier, men på tidspunkt hvor vi har bedre legedekning.
Prøvetaking:
Sykepleieren tar blodprøver og eventuelt halsprøver av dem som har behov for det. Hvis du har penis, tar du selv en urinprøve (og eventuelt en pinneprøve fra anus) på toalettet. Hvis du har vagina, tar du selv en pinnenprøve fra vagina (og eventuelt anus) på toalettet.
Det er altså ikke nødvendig å vise noen andre kroppsdeler enn en arm til blodprøver, men vi må vite hva slags kjønnsorgan du skal ta prøvene fra for å kunne bestille riktige prøver og gi deg rett prøveutstyr.
Hvis du blir anbefalt en legeundersøkelse på grunn av relevante, genitale plager, blir du enten undersøkt på en benk eller i en gynekologstol. Selv om du blir anbefalt en undersøkelse, er den alltid frivillig.