Webinar om fysisk aktivitet og fysisk form hos pasienter med barneleddgikt.
Fysisk aktivitet og fysisk form er viktig for god helse, også hos pasienter med kroniske sykdommer som barneleddgikt.
Informasjon
Informasjonen henvender seg hovedsakelig til pasienten og/eller foresatte samt barnehage- og skolepersonell, men kan også være nyttig for fagpersoner.
Denne artikkelen er mest til deg som har fått sykdommen, men også foreldrene dine, naboer, lærerne, tante Anna i Bodø, søsteren, fotballtreneren, bikkja, venner, konfirmantlederen, storebror, mormor, rådgiver ved skolen, kjekkasen/hun søte i parallellklassen, foreldrene til bestevennen, lederen i ungdomsklubben, de som jobber på leirskolen og andre som møter deg som har SLE. Teksten er hentet fra en brosjyre utarbeidet av NAKBUR i 2013.
Informasjon til deg som møter barn eller ungdom med barneleddgikt i barnehagen, på skolen eller i fritiden.
Barneleddgikt (juvenil idiopatisk artritt) er en kronisk sykdom som kjennetegnes ved betennelse i ett eller flere ledd i mer enn seks uker. Typiske tegn på leddbetennelse er smerter, hevelse og redusert bevegelighet.
Informasjon til deg som er pårørende eller møter barn og ungdom med CNO i barnehagen, på skolen eller i fritiden. Utarbeidet av tverrfaglig team tilknyttet NAKBUR. Godkjent av overlege dr. med. Vibke Lilleby Februar 2021. Målgruppe: Pårørende, barnehagelærere, lærere, ledere i fritidssektoren.
Utarbeidet for NAKBUR av spesialfysioterapeuter i barnerevmatologi ved Oslo universitetssykehus. Målgruppe: Pasienter og pårørende helse- og fagpersonell.
Informasjon til deg som er pårørende eller møter barn og ungdom med JDM i barnehagen, på skolen eller i fritiden.
Fysisk aktivitet og fysisk form er viktig for god helse, også hos pasienter med kroniske sykdommer som barneleddgikt.