Gaver til pasientvelferd ved Oslo universitetssykehus

Gavene som er rettet mot pasientvelferd går til å gjøre oppholdet til pasientene litt bedre. De skal skape glede.

Eksempler på hva gavene har gått til

​​​Premier til barn ​​​ved p​​røvetaking

Hvert år tas det tusenvis av blodprøver av barn. Gavemidler har støttet innkjøp av små premier til barn ved prøvetaking, som ballonger, klistremerker eller små leker med mer. Det er også til avledning å ha en lampe som viser farget lys eller figurer i taket som barnet kan se på når blodprøven tas.

Drikkeautom​​at og i​s​bitmaskin

Gavemidler har bidratt til drikkeautomat med kaffe og andre drikker for pasienter og pårørende. Det er også gitt støtte innkjøp av isbitmaskin, slik at pasienter med dårlig ernæring på grunn av kreft, spiseforstyrrelser eller andre plager kan få isbiter i næringsdrikkene når de ønsker det, eller muligheten til å ha en isbit å suge på.

Bilder t​il p​​asientrom

Oslo universitetssykehus har artotekordning med utlån av bilder som pasientene kan henge opp på pasientrommet. Det er fint for pasienter å kunne velge bilde selv og se på noe de liker under behandlingsoppholdet. Artoteket er også en aktivitet for de pårørende som kan komme og velge bilder til pasientrommet. Gaver har bidratt til bildesamlingen i artotekene.​

Utstyr til lekerom og h​​ob​byrom

For å lette oppholdet på sykehuset for pasienter og pårørende er det etablert leke- og aktivitetsrom. Gaver har støttet disse tilbudene ved å bidra til innkjøp av leker, instrumenter, nettbrett med videre. Biljardbord og fotballspill er plassert fellesareal. Det er også investert i utstyr til aktivitetskjøkken for pasienter og pårørende.

Lesegruppe​​r og musikkvan​​​dring

Høytlesing og samtaler rundt god skjønnlitteratur åpner for samtaler om stort og smått. Gavemidler har støttet gjennomføring av lesegrupper for pasienter. Det er også støttet musikkvandring som er et miljøterapeutisk musikktilbud for barn der terapeuten sammen med to musikere går til rommene til pasienten og holder små konserter.

Adspredelse fo​​r unge pasienter ​​​med lange opphold

For unge pasienter med lange sykehusopphold vil både barnet og foreldre ha behov for adspredelse og for å normalisering av livet i en ellers belastende situasjon. Gavemidler har bidratt til dette ved å gi mulighet til å bruke tilbud utenfor sykehuset, som kino eller restaurantbesøk og lignende, eller mulighet til å bestille pizza på rommet om pasienten er for dårlig til å gå ut.​
Sist oppdatert 19.10.2022