Pasientinformasjon

Her finner pasientinformasjon for deg som har brukket albuen eller har operert for albuebrudd.

En tegning av en person

Albuebrudd hos voksne - for deg som ikke trenger operasjon

Hvis bruddet i albuen din står i en stilling som ikke trenger operasjon, kan vi behandle bruddet ditt med gips i en til tre uker. I noen tilfeller kan du begynne å bevege albuen med én gang uten noen form for behandling. Vi som behandler deg vurderer dette. For at albuen ikke skal bli stiv er det viktig å begynne og bevege albuen og gjøre øvelsene vi instruerer deg i når du kommer hjem.

Til pasientinformasjon - albuebrudd hos voksne

 

Albuebrudd hos voksne- for deg som trenger operasjon

Ikke alle som får brudd i albuen trenger operasjon. En operasjon er nødvendig hvis det er avstand mellom bruddbitene eller om bruddet står skjevt. Målet med operasjonen er å sette bruddet på plass slik at det gror i riktig stilling.

Dersom du trenger operasjon for å behandle bruddet i albuen din finnes forskjellige operasjoner for ulike typer brudd i albuen.

Til pasientinformasjon - albuekirurgi


Øvelser etter albueskade og/eller -operasjon

Hvilke type øvelser du skal gjøre, avtaler du med en spesialist. Det er viktig å tilpasse øvelsene etter den skaden du har hatt, eller hvilken behandling av albuen du har fått eller får. De fleste øvelsene kan du enkelt gjøre hjemme, og passer for folk i alle aldre.

Til øvelsesbanken


Til KTAKs forside


Sist oppdatert 17.02.2023