Protonbygget i Bergen
Protonbygget vert no reist i Haukelandsbakken, og skal stå klart til å ta i mot pasientar i 2025.
Protonbehandling skal organiseres som en flerregional behandlingstjeneste. Dette sikrer kreftpasienter lik tilgang til behandling uavhengig av hvor de bor i landet.
Arbeidet med å etablere protonbehandling i Norge er organisert som et nasjonalt virksomhetsutviklingsprosjekt. Dette er eid av de fire regionale helseforetakene.
Styringsgruppen består av de fire administrerende direktørene for regionssykehusene, samt representanter fra Kreftforeningen og tillitsvalgte.
Prosjektledelsen kommer fra driftsorganisasjonen i Helse Bergen HF, og består av direktør for kreftavdelingen Olav Mella og prosjektmedarbeider Brit Pedersen. Den nasjonale prosjektgruppen inkluderer også lederne av de fire ulike arbeidsgruppene. I arbeidsgruppene er alle de fire regionssykehusene representert.
Prosjektet jobber nå med å etablere protonbehandling som en flerregional behandlingstjeneste. Dette sikrer kreftpasienter lik tilgang til behandling uavhengig av hvor de bor i landet. Mens behandlingsrommene er lokalisert i Oslo og Bergen, skal pasienter uavhengig av hvor de bor, få lik tilgang til tjenesten.
Protonbygget vert no reist i Haukelandsbakken, og skal stå klart til å ta i mot pasientar i 2025.
Radiumhospitalet videreutvikles som et spesialisert kreftsykehus med nytt klinikk- og protonbygg. Klinikkbygget skal inneholde mange av aktivitetene som finner sted på sykehuset i dag, som poliklinikk og sengeposter. Protonterapibygget skal i hovedsak romme det svært avanserte utstyret som kreves for å kunne tilby protonbehandling, et tilbud pasienter i dag må til utlandet for å få.