Barn og ungdom

Er du barn eller ungdom og lurer på hvordan det er her på sykehuset?

Kanskje skal du undersøkes og trenger medisiner, eller legen skal reparere noe i kroppen din. Eller kanskje du bare skal besøke noen du er glad i, og lurer på hvordan det er her.

Her finner du litt av hvert som det kan være nyttig å vite om - både før du kommer, mens du er på sykehuset, og når du er ferdig hos oss.

Før jeg kommer

Før jeg kommer

Før du kommer til sykehuset kan det være smart å tenke litt på hva du vil ha med deg. Ikke bare klær, toalettsaker og sånne ting, men også ting du liker å holde på med. Kanskje du har en hobby? Liker du å lese bøker eller spille spill? 

På sykehuset

På sykehusetGruer du deg litt til å komme på sykehuset? Da kan det hjelpe å lese litt om hva som skjer når du kommer til oss og hvordan en vanlig dag er her på sykehuset. Visste du forresten at mamma, pappa eller en annen voksen kan være med deg hele tiden? 

 

Når jeg drar

Når jeg drarNår du er ferdig med undersøkelser og behandling kan du reise hjem – men det kan hende du må tilbake hit igjen, eller at du må til et annet sykehus. Alt det er det legen som bestemmer. Her kan du lese om hva som skjer når du skrives ut.

En jeg er glad i er syk

På besøkKanskje har du en bror eller søster som er på sykehus, eller kanskje mamma eller pappa er syk og skal hit? Det kan være både skummelt og vanskelig å komme på besøk. Kanskje er du sinna, trist eller føler sjalusi?

Publisert 21.11.2011 09:17 | Endret 01.02.2016 12:33

 Informasjonsfilmer

Forberedelsesfilmer for barn og unge som skal opereres

Barnefilm

I denne filmen møter du Halvor! Han er fem år, og i dag skal han på sykehuset for å bli operert. Se filmen:
 


Se filmen på flere språk

 

Ungdomsfilm

I denne filmen møter du Julie. Hun er 17 år og skal operere benet sitt. Se filmen


Se filmen på flere språk.

 

 

Se også informasjon fra Kirurgisk avdeling for barn.