Blodbanken i Oslo

Velkommen som blodgiver!

På disse sidene kan du lese om hvem som kan gi blod, hvordan det skjer og hva blodet brukes til. For aktuelle nyheter se her.

Ønsker du å registere deg som blodgiver klikk på denne koblingen

Tusen takk for at du vil gi blod. Dersom du selv ikke har mulighet til å bli blodgiver, kan du gjøre en viktig innsats ved å informere andre hvor viktig det er å gi blod. Uten blodgivere vil mange operasjoner og behandlinger være umulige å utføre. Blodgivere redder liv. 

 Bilde av far som løfter en glad jente i været.

HER KAN DU GI BLOD

Blodbanken Ullevål sykehus

Hausmanns gate (Røde Kors bygningen).

Blodbussens kjøreplan

 

 

Hovedregelen er at alle friske mennesker mellom 18 og 60 år kan gi blod. Det er viktig at du er frisk og opplagt, og at du spiser og drikker før du gir blod.

Blodbanken i Oslo trenger alle slags blodtyper!

Les her for å sjekke om du kan bli blodgiver.

 

Seksjon for blodgiving skal sikre tilgang på blod til produksjon av de blodprodukter sykehusene i Oslo til enhver tid har behov for.

Blodbanken i Oslo er landets største Blodbank og har sitt hovedsete på Oslo universitetssykehus. Alt blodet du gir i Oslo havner her for videre behandling. Du kan gi på Ullevål, i Hausmannsgate 7. eller på blodbussen.​

Blodbanken i Oslo leverer blod og blodprodukter til alle sykehusene i Oslo-området, det vil si alle sykehusene som tilhører Oslo universitetssykehus, i tillegg til Diakonhjemmet og Lovisenberg sykehus.
Blodbanken i Oslo leverer også blod og blodprodukter til andre sykehus i landet ved behov.

Blodbanken i Oslo har ca. 18 000  aktive blodgivere, statistikk fra året 2015. En aktiv blodgiver er en blodgiver som har gitt blod minimum en gang i inneværende år. Dette er dessverre for få. Vi ønsker oss cirka 20.000 aktive blodgivere.

Blodbanken i Oslo er dessverre ikke selvforsynt med blod og blodprodukter og har derfor faste avtaler med Blodbankene i Fredrikstad, Tønsberg, Ringerike og Bærum og med sykehusene i Innlandet.

En viktig samfunnsinnsats

Hvert år mister blodbanken i Oslo ca. 3000 blodgivere pga. endring i helsetilstand/medisinske årsaker , alder, flytting eller av andre grunner  Mange blir lei seg for at de ikke lengre kan gi blod, men man kan likevel støtte blodgiversaken ved å kontakte Blodgiverforeningen, eller oppfordre andre man kjenner til å melde seg som blodgiver.


På vegne av sykehuset og alle pasientene; TAKK for at du gir blod og støtter blodgiversaken!

 

Kontakt oss

Telefon
  • 22 11 89 00
  • Følg oss på Facebook : Blodbanken Oslo
Telefontid
Faks
Åpningstider
Epost
blodgivning@ous-hf.no
Antall ansatte
Leder
Postadresse
Oslo Universitetssykehus HF, PB 4950 Nydalen
Postnummer
0424 Oslo
Besøksadresse
Ullevål sykehus, Kirkeveien 166, Bygg 25. 4.etg.

Åpningstider Blodbanken i Oslo sommer 2016

 

Avdeling Ullevål sykehus:

Uke: 27 og 28 

Mandag onsdag og fredag: 07.45-14.30

Tirsdag og torsdag 07.45-18.00

 

Uke 29, 30 og 31.

Mandag, onsdag, torsdag og fredag: 07.45-14.30

Tirsdag: 11.45-18.00

 

Uke 32 og 33.

Mandag, onsdag og fredag: 07.45-14.30

Tirsdag og torsdag: 07.45-18.00

 

Uke 34: vanlige åpningstider igjen.

 

Avdeling Hausmannsgate/ Røde Kors:

Vanlige åpningstider i hele sommer.

           

 

Blodbussen har sommerferie fra uke 26- 35 

 

Gir du til vanlig på bussen? Bestill gjerne en time på Ullevål/Hausmannsgate i sommer om du har anledning til det. Blod trengs også om sommeren. :)

Publisert 17.02.2011 11:12 | Endret 07.10.2016 12:24

 Takk for livet!

«Jeg kan bare, med mitt halve hjerte, få sende en stor takk til alle dere blodgivere. Dere gjør en stor forskjell, og jeg har alt å takke dere for!»

Les mer om Ole-Fredrik her. 

 

«Jeg håper dere som gir blod og benmarg faktisk innser hvilken gave dere gir oss som trenger det. Det er alt for tidlig å dø i 20-årene. Takk for at dere har gitt meg muligheten til å leve videre!» 

Les mer om Anniken her.

 

«Jeg fikk diagnosen Akutt Myelogen Leukemi da jeg var 28 år. Min bror ga meg ny benmarg og 375 blodgivere har gitt meg livet i gave. Tusen takk til alle som hjalp meg i kampen for livet!»

Les mer om Wenche her.

 

«Tusen takk for at dere gir meg livet!» sier Youmna som har en arvelig form for anemi. «Jeg ville ha vært svært syk uten blodgivere!»

Les mer om Youmna her.

 

«Takk for at jeg lever og takk for at mine 2 barn fikk beholde mamma'n sin!» Uten gaven fra 22 blodgivere ville utfallet blitt et annet.

Les mer om Turid her.

 Overordnede enheter

 Underordnede enheter

 Relaterte diagnoser

 Relaterte behandlinger

 Relaterte undersøkelser

 Relaterte mestringsstrategier

 Relaterte aktiviteter

 Relaterte nyheter

 Relevante lenker